Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων ονομάτων και ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γεννήθηκε στην Παραμυθιά το 1986 και είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μπερετάνου, δημοσιογράφο, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Παραγωγής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου. Το 2014 με έναν παιδικό του φίλο ίδρυσαν την τεχνική εταιρεία «Ηuman Networks», ένα πρωτοπόρο δίκτυο μηχανικών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ στην οποία διετέλεσε δύο χρόνια γραμματέας και τρία χρόνια εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Τον Μάρτιο του 2013, εκλέχθηκε δεύτερος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως και το 2015.

Στη συνέχεια εκλέχθηκε πρώτος ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και έπειτα ορίστηκε υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Το 2022 στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου εκλέχθηκε Γραμματέας

Δειτε όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου, από εδώ

In this article