Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της 17ης Απριλίου

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσα-συνάδελφε

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

ένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών ,των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας ,αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ ,το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη .Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί!

Μετά από 13 χρόνια καθήλωσης των μισθών ,η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν για μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο.
Δεν επαρκούν για να στελεχωθούν κρίσιμες υποδομές από μόνιμο προσωπικό όπως στην υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές δομές ,τις υπηρεσίες των δήμων.
Πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ μέσα από την περιβόητη αξιολόγηση στη παιδεία προχωράνε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αυτή τη πολιτική στηρίζουν και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες ,αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς ,παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλειά μας στα αμαξοστάσια την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μια ακόμα χρονιά μειωμένη.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΑΠΡΙΛΗ

Το Δ.Σ του σωματείου μας καλεί όλους τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10:30πμ στην πλατεία Δημαρχείου.

Συνεχίζουμε, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας .Βάζουμε μπροστά τις ζωές μας, τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης των 40 και 45 ευρώ, είναι κοροϊδία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%.
Επαναφορά 13 ου και 14 ου μισθού.
Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.
Μέτρα που θα προστατεύουν το εισόδημά μας
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των αντεργατικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

  • Γυρνάμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες.
  • Οργανώνουμε την απάντησή μας, με τη μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΑΠΡΙΛΗ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10:30πμ στην πλατεία Δημαρχείου

In this article

Join the Conversation