ΠΑΣΟΚ για Εγνατία Οδό | “Οι σήραγγες δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης”.

Ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία παρακολουθεί αμήχανα ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Ενώ ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας Οδόυ, το αρμόδιο υπουργείο αδιαφόρησε με αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας Ιωαννίνων.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες ώστε κάποιος αρμόδιος να ευαισθητοποιηθεί. Σήμερα με δελτίο τύπου το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει τη διακοπή κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων στη σήραγγα «Μαλακάσι Α».

Προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος.

Υπονοεί λοιπόν ότι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της οδού, δεν τον ενημερώνει για σοβαρά θέματα ασφάλειας. Ή μήπως κατά παράδοση του συγκεκριμένου υπουργείου αγνοούνται για ακόμη μια φορά οι εκκλήσεις των εργαζομένων σχετικά με τα θέματα ασφάλειας.

Επισημαίνουμε στον υφυπουργό ότι οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης.

Συνεπώς, οι σήραγγες δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης τους οποίους επικαλείται ο υφυπουργός αλλά μόνον όταν τίθεται θέμα προδιαγραφών ασφαλείας.

In this article