Ανοιχτή επιστολή και υπογραφές για τροχαία ατυχήματα με ζώα

Με αφορμή ατύχημα 32χρονου

Στα μέσα του Φλεβάρη δυο νεαροί με μοτοσικλέτα συγκρούστηκαν με αγελάδα στην επαρχιακή οδό Πλαταριάς–Συβότων. Νεκρό το ζώο, με μικροτραυματισμούς οι νεαροί. Στις 18 Φλεβάρη 32χρονος που κατευθυνόταν προς Πλαταριά στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης, ήρθε αντιμέτωπος με αγελάδα και στην προσπάθειά του να την αποφύγει, έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα την ανατροπή, την πλήρη καταστροφή του αυτοκινήτου του αλλά και τον τραυματισμό του ίδιου.

Λίγες μέρες αργότερα, και πάλι επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης, κοντά στο Έλος Καλοδικίου, αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δυο αγελάδες. Ο οδηγός απέφυγε τον τραυματισμό, το δε όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Τα ζώα δυστυχώς θανατώθηκαν.

Αλήθεια, ποιος θα είναι ο επόμενος;;; Θα είναι μοτοσικλέτα και θα κινδυνεύσουν ένα–δυο άτομα; Θα είναι ΙΧ και μπορεί να κινδυνεύσει ολόκληρη οικογένεια ή θα είναι λεωφορείο και θα κινδυνεύσει σύνολο ατόμων;

Θεωρούμε δικαίωμα του κάθε Θεσπρωτού να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δημόσιους δρόμους και ιδιαίτερα στην Εθνική Οδό.

Πιστεύουμε ότι η ευθύνη για το ότι κυκλοφορούν αγελάδες στους δημόσιους δρόμους δε βαραίνει μόνο τους αγελαδοτρόφους, αλλά κυρίως την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές που ανέχονται χρόνια τώρα αυτή την κατάσταση.

Καλούμε την πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

ΟΧΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!

Υπογράφοντας αυτό το κείμενο βοηθάς να αναδειχθεί και ν’ αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

https://www.change.org/oxiatyximata
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article