Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα μοιράσει στους καταναλωτές Ξυστό

Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα μοιράσει στους καταναλωτές «Ξυστό» μέσα στα γιορτές, δίνοντας τους το κίνητρο να ψωνίσουν και να… κερδίσουν χρήματα. Η...

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζουν την τελευταία διετία εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Ήπειρο, σε μία κρίσιμη καμπή και για το οικονομικό μέλλον της χώρας. Καθημερινά οι εξελίξεις για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι μόνο αρνητικές τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, καθώς οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που αυξάνονται η μία μετά την άλλη. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσει κανείς και τα συνεχή νέα μέτρα που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών, μέτρα που κάνουν τη ζωή των επιχειρηματιών ακόμη πιο δύσκολη, βάζοντας ουσιαστικά θηλιά το λαιμό τους και οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της επιχείρησής τους. Έτσι διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό μια νέα τάση που δημιουργείται από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, από σωματεία και επιμελητήρια για να υλοποιηθεί μια προσπάθεια, έστω και την ύστατη στιγμή, για την τόνωση της εκάστοτε τοπικής αγοράς.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχοντας στο μυαλό τους, πως ο αγώνας δεν χάθηκε για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της κάθε πόλης, προχωρούν σταδιακά και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα στην υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών προκειμένου να τονωθεί η αγορά και οι καταναλωτές να αρχίσουν και πάλι να βγαίνουν από τα καταστήματα με τα χέρια… γεμάτα τσάντες. Σε ότι αφορά την Ήπειρο τον δρόμο αυτό φαίνεται πως δείχνει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που από τα μέσα Δεκεμβρίου θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας πραγματικά διαφορετικής πρότασης για να ενισχυθεί η τοπική αγορά και να ψωνίσουν και πάλι οι καταναλωτές.

In this article

Join the Conversation