Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Θεσπρωτίας

Δελτίο τύπου

Με ΚΚΕ ισχυρό στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις στην ΕΕ

«Να κάνουμε την αγωνία μας, το δίκιο μας, οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και σύγκρουσης. Να βγει στις 9 Ιουνίου το ΚΚΕ ισχυρό εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις στην ΕΕ, της εκμετάλλευσης της φτώχειας, των λόμπι των πολέμων. Ισχυρό ΚΚΕ εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στους δρόμους του αγώνα, στην ισχυροποίηση του ταξικού κινήματος, στην κοινή δράση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Τα παραπάνω τόνισε εχθές ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΟΠ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ από την Ηγουμενίτσα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θεσπρωτίας. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Χρυσηίδα Γεωργίου γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να αξιοποιήσουν κάθε ώρα ώστε να φτάσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα λαϊκά σπίτια του νομού. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Νεκτάριος Τριάντης στο ξεκίνημα της ομιλίας του αφού αναφέρθηκε ότι πίσω από κάθε αδικία και έγκλημα σε βάρος του λαού κρύβεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ υποστήριξε ότι σήμερα πληθαίνουν τα αγωνιστικά σκυρτήματα σε όλη την Ευρώπη. Υπενθύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στην ακρίβεια και την καθήλωση των μισθών, την αντιαγροτική πολιτική, το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Γάζα, για να τονίσει ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα στείλει πανευρωπαϊκού μήνυμα, θα ταρακουνήσει και θα ενθαρρύνει κόσμο που νιώθει εγκλωβισμένος στις δαγκάνες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταθέτει κάθε ψήφο και όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος «γιατί αυτός είναι ο δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης και αισιοδοξίας» ανέφερε.

Κάλεσε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα μπροστά στους κινδύνους από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους δύο ιμπεριαλιστικούς στην περιοχή, ενώ ανέδειξε την διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τη συνεπή δράση του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους υπενθυμίζοντας το μπλόκο σε ΝΑΤΟϊκό κομβόι θανάτου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τους κομμουνιστές της πόλης.

Ο Ν. Τριάντης με αφορμή την δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Κ. Σκρέκα ότι «η ανάπτυξη ήρθε στην Ήπειρο» σχολίασε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει κερδισμένους μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους φέρνοντας ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετά την παράδοση του σε ιδιώτη επενδυτή.

Στην υποκριτική στάση των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούν τον ελληνικό λαό να γκρεμίσει το 41% της ΝΔ στις ευρωεκλογές, διαπίστωσε ότι αυτό το αντιλαϊκό άθροισμα στηρίζεται πάνω σε επιμέρους αντιλαϊκά αθροίσματα όπως το 75% έως το 55% των από κοινού ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Ελληνικής Λύσης με την ΝΔ.

Ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στο χαιρετισμό του ζήτησε οι Θεσπρωτοί να τιμωρήσουν όλα εκείνα τα αστικά κόμματα που συνδιαμορφώνουν και προωθούν κατά γράμμα όλοι τους την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Υπενθύμισε ότι η αγρότες ξεκληρίζονται από τα αδιέξοδα που γεννάει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και που όλα τα αστικά κόμματα και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου έχουν ψηφίσει. Αντίστοιχα στην υγεία σχολίασε ότι το νοσοκομείο Φιλιατών είναι υποστελεχωμένο και χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό γιατί η πολιτική της ΕΕ θέλει να τα μετατρέψει σε νοσοκομεία επιχειρήσεις και να προωθήσει την εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών υγείας με τους ασθενείς πελάτες. Πρόσθετα διαπίστωσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και η ΕΕ δεν χρηματοδοτούν καμία υποδομή για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών φέρνοντας ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα τα ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια στη Θεσπρωτία πού όμως την ίδια ώρα εμπλουτίζονται με διαδραστικούς πίνακες γιατί αυτό επιτάσσει η στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων στη μεγάλη αγορά των ψηφιακών προϊόντων.

Αντίστοιχα στον τουρισμό που οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδοτούνται αδρά, οι εργαζόμενοι στα Σύβοτα και την Πλαταριά απασχολούνται με μισθούς «πείνας» μέχρι τελικής «πτώσεως».

«Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψουμε τη φόρα. Έχουμε τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να ακυρώσουμε τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα.

Έχουμε τη δυνατότητα επίσης να βάλουμε φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν τώρα να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικοί, ενώ είναι να καλύτερα τσιράκια του συστήματος και το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά.

Ναι! Μπορούμε να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε “τη σούπα” της συναίνεσης. Γιατί μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπταν σταθερά, όσα αντιλαϊκά σχεδιάζονταν εκεί στις Βρυξέλλες, τα καταψήφιζαν, έφερναν και εκεί μέσα τη φωνή και τα αιτήματα των “πολλών”. Και έτσι θα συνεχίσουν» κατέληξε.

In this article