Αντιδράσεις για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου

Δηλώσεις - ανακοινώσεις

Αντιδράσεις εχει προκαλέσει η παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις εκδηλώσεις στο Σούλι, ανάμεσα στους επισήμους.

Ο πρ. Βουλευτής και υποψήφιος Ευωβουλευτης Μάριος Κάτσης έκανε λόγω για ιθύνοντες νοσταλγούς άλλων εποχών, αναφέροντας: «Δυστυχώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο και έδωσε βήμα επισήμου στον Παύλο Γλύξμπουργκ σαν να πρόκειται για πολιτειακό θεσμικό παράγοντα. Κάποιοι ιθύνοντες νοσταλγοί άλλων εποχών δεν σέβονται την ιστορικά καταγεγραμμένη βούληση του ελληνικού λαού να έχει Δημοκρατία και όχι κληρονομική Βασιλεία και ξεθάβουν φαντάσματα του παρελθόντος για να συσπειρώσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο» τονίζει σε ανάρτησή του

Το θέμα στηλίτευσε και η Περιφερειακή Παραταξη του Κοινού των Ηπειρωτών, σημειώνοντας μεταξή άλλων πως το μέλος της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας με την παρουσία του δημιουργεί ζήτημα.

Το τοπικό ΚΚΕ (μ-λ) κανει λόγο για πολιτικές που προβάλουν την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής εμφατικό τρόπο:

Η κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει στο Θεσπρωτικό λαό την προκλητική παρουσία του απογόνου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου. Πλάι του οι βουλευτάδες και η αρχή που είναι οι υπεύθυνοι για την νομιμοποίηση της παρουσίας του στο χώρο. Τι δουλειά έχει λοιπόν και με ποια ιδιότητα ; Λογικά θα του αναγνωρίζουν το βαρύ όνομα και τη βαριά υπογραφή. Αυτή που είναι βαμμένη με το αίμα χιλιάδων δημοκρατών και κομμουνιστών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι τους (ο κάθε ένας από τη θέση του) προχωρούν με τις πολιτικές τους την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και εδώ το έκαναν με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Τα βαθιά δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας είναι που προκαλούν όμως, την ώρα που ο πληθωρισμός και η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις καλπάζουν. Την ώρα που η ύπαιθρος, μαζί της και ο Δήμος Σουλίου βιώνουν τις πολιτικές της ερημοποίησης όσο και αν προσπαθούν κάποιοι ν Δημοτική α μας πείσουν με ευκαιριακούς καλλωπισμούς για το αντίθετο.

Προσπαθούν να ξεπλύνουν τα βαμπίρ της ιστορίας την ίδια στιγμή που ο λαός ασφυκτιά κάτω από την πίεση της επίθεσης.

Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα και από κανέναν παρά μόνο από τους μαζικούς παρατεταμένους και οργανωμένους αγώνες του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Έτσι στην ιστορία θα πάει και ο κάθε ένας στη θέση του.

In this article