Ο Αντώνης Μπέζας για την κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας

«Η κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας που σχεδιάζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και έρχεται να προστεθεί στον «τυφώνα» κατάργησης υπηρεσιών που «σαρώνει» το νομό, αποτελεί...

«Η κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας που σχεδιάζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και έρχεται να προστεθεί στον «τυφώνα» κατάργησης υπηρεσιών που «σαρώνει» το νομό, αποτελεί μια εντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη για τη Δημόσια Περιουσία ενέργεια.

Εκτός από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι ιδιαιτερότητες της Θεσπρωτίας απαιτούν την αναβάθμιση και όχι την κατάργηση της Κτηματικής της Υπηρεσίας.

Ο νομός διαθέτει μεγάλο μήκος ακτών χωρίς καθορισμένο αιγιαλό και παραλία, δημόσια κτήματα στην παλιά κοίτη του ποταμού Καλαμά, προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους, σχολάζουσες κληρονομιές, ανταλλάξιμα δημόσια κτήματα και μεσεγγυημένες εχθρικές περιουσίες, που χρειάζονται καταγραφή, παρακολούθηση και ιδιαίτερη προστασία από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τη σύσταση -στα χαρτιά βέβαια μόνο- της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ο τομέας αυτός του Υπουργείου Οικονομικών, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσιάζει εικόνα πραγματικής διάλυσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασφάλιση και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Η σχεδιαζόμενη κατάργηση συγκεκριμένων κρίσιμων Κτηματικών Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της Θεσπρωτίας, επιβεβαιώνει με χαρακτηριστικό τρόπο αυτή τη διαπίστωση».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!