Σύσκεψη για σίτιση – στέγαση ευπαθών ομάδων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Στο συντονισμό των τοπικών φορέων για τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων σίτισης και στέγασης, σε ευπαθή άτομα και οικογένειες της περιοχής της Ηπείρου προχωρά η Περιφέρεια δια...

Στο συντονισμό των τοπικών φορέων για τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων σίτισης και στέγασης, σε ευπαθή άτομα και οικογένειες της περιοχής της Ηπείρου προχωρά η Περιφέρεια δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε κύκλο συσκέψεων, με γνώμονα τη συνεργασία των αρχών και των φορέων κάθε περιφερειακής ενότητας για τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης. Η αρχή έγινε σήμερα από την Π.Ε. Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Υγείας κ. Οδυσσέα Πότση, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, του Γενικού Δ/ντη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Νικόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος, εκπρόσωποι της VIIης Μεραρχίας, του παραρτήματος Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τοπικών συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προς την Περιφερειακή Αρχή και ειδικά προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν. Μετά από εκτενή συζήτηση και εξέταση της υπάρχουσας κατάστασης, αποφασίστηκε ο συντονισμός των τοπικών φορέων στις δράσεις στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας. Παράλληλα αναδείχθηκε το πλούσιο έργο τοπικών αρχών και φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και σίτισης της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης υπογράμμισε πως στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας δεν εντοπίζονται, προς το παρόν, οξυμμένα προβλήματα, όμως στόχος όλων είναι η πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στις έδρες των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!