Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Παραμυθιάς

Συντάκτης: Βάσω Σκουλίκα Επτά ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής, εντόπισε και κατέσχεσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ύστερα από ελέγχους που...

Συντάκτης: Βάσω Σκουλίκα

Επτά ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής, εντόπισε και κατέσχεσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε στo Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς. Παράλληλα συνελήφθησαν και οι επτά οδηγοί όπως και δώδεκα από τους συνολικά είκοσι λαθρομετανάστες. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, επρόκειτο για ένα οργανωμένο κύκλωμα που δρούσε και το οποίο εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Στόχος της Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή δραστηριότητα κι ανάλογα αποτελέσματα είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τους μεταφορείς. Άλλωστε αυτοί αποτελούν συνήθως μέλη πολυεθνικών κυκλωμάτων που εμπορεύονται την ελπίδα απελπισμένων και το όνειρό τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Καραβάνια φτάνουν και πάλι από κάθε γωνιά της χώρας λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής. Προορισμός τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε από κει να αναζητήσουν τρόπο διαφυγής προς την Ιταλία. Τα κυκλώματα πληρώνονται ακριβά για την μεταφορά τους. Άλλοτε με ΙΧ, άλλοτε με φορτηγά. Στοιβαγμένοι ανάμεσα σε κάθε είδους προιόντα. Το πρόβλημα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας βρίσκεται επί ποδός. Με συνεχείς ελέγχους στην Εγνατία Οδό και σε άλλες κομβικές οδικές αρτηρίες προσπαθεί να εντοπίσει τους λαθρομεταφορείς, πριν δημιουργηθεί και πάλι καταυλισμός μεταναστών κοντά στο λιμάνι.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!