Οι αγρότες του κάμπου Αχέροντα εκπέμπουν sos. Προκλητικός ο ΤΟΕΒ

Πρόεδρος ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής: ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν στην paramythia-online.gr αγρότες του κάμπου Αχέροντα, ο τοπικός ΤΟΕΒ αυθαίρετα...

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί αγρότες είναι οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στους ΤΟΕΒ. Οι Οργανισμοί αυτοί, με τον τρόπο που λειτουργούν, έπαψαν πλέον εδώ και αρκετά χρόνια ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγροτικής παραγωγής. Σταμάτησαν ουσιαστικά να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των αγροτών. Ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούν τους υδάτινους πόρους αλλά και τα εγγειοβελτιωτικά έργα αποβαίνει τελικά σε βάρος των αγροτών.

Ο τρόπος διοίκησής τους πάσχει αφού είναι πασίγνωστο ότι λαμβάνονται αποφάσεις σε άδειες Γενικές Συνελεύσεις με την παρουσία ελάχιστων αντιπροσώπων.

Χαρακτηριστικό δείγμα της κακοδιαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και των διοικητικών δυσλειτουργιών είναι η ανεξέλεγκτη και άναρχη τιμολογιακή πολιτική των Τ.Ο.Ε.Β. στα αρδευτικά τέλη των κρατικών αντλιοστασίων. Οι αγρότες που τα χωράφια τους αρδεύονται από κρατικές γεωτρήσεις, χρεώνονται με τέλη στα οποία υπάρχουν τεράστιες διαφορές από περιοχή σε περιοχή.

Η paramythia-online.gr θα παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα και θα υπάρχει περεταίρω ενημέρωση.

In this article

Join the Conversation