Στις εκδηλώσεις για την σφαγή του Διστόμου παρευρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου

Στις εκδηλώσεις μνήμης  που πραγματοποίησε  ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Βοιωτίας, για την  68η επέτειο από τη σφαγή  218 κατοίκων του Διστόμου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας...

Στις εκδηλώσεις μνήμης  που πραγματοποίησε  ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Βοιωτίας, για την  68η επέτειο από τη σφαγή  218 κατοίκων του Διστόμου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου 1944, που  κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο, παρευρέθηκε η Δήμαρχος  Σουλίου κυρία Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, ως επίσημη προσκεκλημένη και εκπρόσωπος της  πόλης Παραμυθιάς  στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων. Το Σάββατο  19 Ιουνίου 2012  και ώρα  17:00  συμμετείχε στη  Γενική Συνέλευση των  Μαρτυρικών Πόλεων, που έγινε   στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Στη συνέχεια,  από ώρα  20:30, στα πλαίσια των εκδηλώσεων και με πλήθος παράλληλων δράσεων,  παραβρέθηκε  στη  λαμπαδηφορία στην οποία συμμετείχαν  πάνω από 400 άτομα κάθε ηλικίας από το Δίστομο και την ευρύτερη περιοχή, και σε  τελετή που οργανώθηκε από την πολιτιστική εταιρεία «το μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες»,  τοποθέτησε σε ειδικό  διαμορφωμένο Τύμβο,  το χώμα που είχε πάρει  από τον  μαρτυρικό χώρο του μνημείου  των  49 Προκρίτων Παραμυθιάς, μαζί με τα άλλα ιερά χώματα (ψυχών) από πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε  με  συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Οι εκδηλώσεις μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών, κορυφώθηκαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, ανήμερα της επετείου, με το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων  θυμάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Δίστομο, πομπή στο λόφο του Μαυσωλείου, με επικεφαλείς μαυροφόρες χήρες, αδελφές, παιδιά  και συγγενείς θυμάτων, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες,  προσκλητήριο νεκρών και  κατάθεση στεφανιών στον χώρο του Μαυσωλείου.

In this article

Join the Conversation