Τον Άγγελο Στεργίου τίμησε εχτές το Μεσοβούνι

Τον  συμπατριώτη μας  γιατρό Άγγελο Στεργίου, τον ερευνητή που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του καρκίνου των λεμφαδένων, με καταγωγή από την Αμπελιά και το Μεσοβούνι, τίμησαν εχτές οι...

Τον  συμπατριώτη μας  γιατρό Άγγελο Στεργίου, τον ερευνητή που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του καρκίνου των λεμφαδένων, με καταγωγή από την Αμπελιά και το Μεσοβούνι, τίμησαν εχτές οι συγχωριανοί του σε εκδήλωση στο Μεσοβούνι. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, o αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η γνωστή ηθοποιός Θεοφανία Παππαθωμά καθώς και πλήθος κόσμου. Τις τιμητικές πλακέτες στον διακεκριμένο ερευνητή  απένειμαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

“Τα πάντα τα χρωστάω στους γονείς μου” ανέφερε κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο Άγγελος Στεργίου, ο όποιος δεσμεύτηκε για την κατασκευή του Πνευματικό Κέντρο Μεσοβουνίου με δικές του δαπάνες. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σημείωσε ότι “ο Άγγελος Στεργίου αποτελεί καμάρι για τον τόπο μας, αφού είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στη μάχη κατά του καρκίνου” ενώ ο Γιώργος Κάτσινος επεσήμανε ότι “εκτός από μεγάλος επιστήμονας είναι και εξαιρετικός ανθρωπιστής”.

Στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα του Βαγγέλη Αναστασίου και του Ράδιο Ηγουμενίτσα, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την χτεσινή εκδήλωση. Η φωτογραφία είναι του Ηλία Μάκου και της Κάτοψης.

 

In this article

Join the Conversation