
Με αισιοδοξία, δύναμη και πίστη στις δυνατότητες της νέας γενιάς, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που μπαίνουν στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2026, οι οποίες ξεκινούν στις 29 Μαΐου για τα ΓΕΛ και στις 30 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ.
Απευθύνουμε θερμές ευχές σε όλους τους υποψηφίους και τις υποψήφιες, αλλά και στους γονείς τους, που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα τους με αγωνία, στήριξη και αγάπη. Οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σημαντικός σταθμός, όχι όμως και ο μοναδικός που καθορίζει το μέλλον και τα όνειρα κάθε νέου ανθρώπου.
Να θυμάστε πως η μάχη που δώσατε και συνεχίζετε να δίνετε, οι φιλίες και οι δεσμοί που χτίσατε μέσα στο σχολείο, οι αγωνίες, τα όνειρα, οι ιδέες και η δύναμη της σκέψης σας αποτελούν φωτεινές ακτίνες απέναντι στη «μαυρίλα», την απογοήτευση και τον συμβιβασμό που προσπαθούν να επιβάλουν στη νέα γενιά. Η γνώση, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο είναι η πραγματική δύναμη που κουβαλάτε μαζί σας.
Με καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση και επιμονή, να δώσετε τη μάχη όπως όλο το προηγούμενο διάστημα: με κόπο, γνώση και αξιοπρέπεια. Η ζωή ανοίγεται μπροστά σας με πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Να συνεχίσετε να τολμάτε, να προχωράτε και να διεκδικείτε το μέλλον που σας αξίζει.
Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

