Ο Μάριος Κάτσης εναντίον των μαθητικών καταλήψεων (!!)

Αυτό και είναι από τα παράδοξα. Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, με δήλωση του εναντιώνεται στις καταλήψεις των σχολείων του νομού και μάλιστα επιχειρηματολογεί...

Αυτό και είναι από τα παράδοξα. Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, με δήλωση του εναντιώνεται στις καταλήψεις των σχολείων του νομού και μάλιστα επιχειρηματολογεί με 9 λόγους.  Φυσικά ο χαρακτηρισμός παράδοξο αναφέρεται κυρίως στο κόμμα της Κουμουνδούρου και όχι στο πρόσωπο του πολιτευτή. Η δήλωση του Μάριου Κάτση (η οποία κυκλοφόρησε σήμερα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης), συνέπεσε με την πληροφορία που κυκλοφορεί και συμφωνά με την οποία διευθυντής σχολείου του νομού έδωσε στην ασφάλεια τα ονόματα των μαθητών που οργάνωσαν την κατάληψη στο σχολείο τους. Η δήλωση είναι η εξής:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

1) δεν έχει εκλεγεί 15-μελές σε κανάνα σχολείο της περιοχής
2) δεν εγινε συνέλευση σε κανένα απο αυτά για να παρθεί απόφαση
3) δεν υπήρχε μαζικότητα και συλλογικότητα απο την πλειοψηφία των μαθητών( οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τα αιτήματα)
4) πανελλαδικά τα σχολεια δεν βρίσκονται σε τροχια κινητοποιήσεων για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο
5) ειναι η πρωτη χρονιά που τα σχολειά είναι πλήρη σε καθηγητές – βιβλία – μεταφορές εγκαίρως
6) ο διευθυντής του σχολείου οφείλει να είναι υπόλογος απεναντι στους γονείς και υπεύθυνος για την ασφάλειά τους
7) την ευθύνη της κατάληψης δεν την αναλαμβάνει κανείς και δεν υπάρχει κανείς υπόλογος ότι και αν συμβει σε οποιονδήποτε μαθητή (μέθη-ναρκωτικά-έκτροπα)
8) η κατάληψη ως μέσο πάλης είναι σημαντικό, αλλά όχι πρώτο στα όπλα των αιτημάτων
9) η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε αρωγός στην δημοσιοποίηση των δικαιων αιτημάτων των παιδιών και απέναντι στην πολιτεία που αδιαφορεί.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation