Ο εμπορικός συλλογος Παραμυθιάς, απαντά στον εμπορικό σύλλογο Ηγουμενίτσας

(Σας πείραξε η μια μέρα επίσκεψη των μαθητών κύριε πρόεδρε στον Λαμποβο της Παραμυθιας και όχι οι υπόλοιπες 364 ημέρες – μετακινήσεις των δημοτών μας στην πόλη σας;)      ...

(Σας πείραξε η μια μέρα επίσκεψη των μαθητών κύριε πρόεδρε στον Λαμποβο της Παραμυθιας και όχι οι υπόλοιπες 364 ημέρες – μετακινήσεις των δημοτών μας στην πόλη σας;)      

Ο Εμπορικός Σύλλογος  Ηγουμενίτσας  με  έγγραφο που έστειλε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας ζητά την απαγόρευση των μαθητικών εκδρομών στο Παζάρι της Παραμυθιάς. Μια κίνηση παντελώς απαράδεκτη!!!!

Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας αντί να μας υποστηρίζει βάζει εμπόδια σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε σε συνεργασία με το δήμο για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Άλλωστε, τι θα πρέπει να πει ο εμπορικός κόσμος της Παραμυθιάς που έχει δει τους τελευταίους μήνες το τζίρο του να πέφτει από τη μεταφορά καίριων δημόσιων υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα; Η αγορά της Ηγουμενίτσας το τελευταίο καιρό έχει τονωθεί από κατοίκους του δήμου Σουλίου, οι οποίοι πηγαίνοντας στις εκεί δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποιούν τις αγορές τους από τα καταστήματα της  πόλης. Εμείς πως θα πρέπει να αντιδράσουμε; Θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε;

Το Παζάρι της Παραμυθιάς γνωστό κυρίως με την ονομασία Λάμποβος  είναι ένας θεσμός απόλυτα συνδεδεμένος με το δήμο Σουλίου και κυρίως με την πόλη της Παραμυθιάς  καθώς μετρά πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας. Ο Λάμποβος είναι διοργάνωση με  παράδοση και ιστορία αρκετών χρόνων καθώς τα πρώτα έτη πραγματοποιείτο μέσα στην πόλη. Όσοι γνωρίζουν την Παραμυθιά τη συνδέουν  με το Λάμποβο και το αντίστροφο. Εμείς, δε βλέπουμε το Λάμποβο ως Παζάρι αλλά ως μια γιορτή της Παραμυθιάς και προσπαθούμε να ενώσουμε την Εμποροπανήγυρη με τα καταστήματα της πόλης μας. Αυτό το πετύχαμε με την τοποθέτηση του Λούνα Παρκ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με τη διοργάνωση μουσικών βραδιών στην κέντρο της πόλης μας και τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων.

Επίσης έγινε λόγος για την ποιότητα των προϊόντων που διακινούνται στο παζάρι. Εδώ, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και με τη συμβολή της Αστυνομίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους για την εξακρίβωση των αδειών όσων μετέχουν στο παζάρι και όχι μόνο. Επειδή, μέλη του Εμπορικού μας Συλλόγου είναι και δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθήσαμε και πετύχαμε έτσι ώστε το παρεμπόριο να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε καλό είναι οι εμπορικοί σύλλογοι να είναι ενωμένοι και να προσπαθούμε να βρίσκουμε και να ανταλλάσουμε λύσεις για τα άπειρα προβλήματα που περνάει ο τοπική αγορά μας.

  

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 

In this article

Join the Conversation