Κατεδαφίζουν 11 αυθαίρετα στη Θεσπρωτία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι έτοιμο για μια συντονισμένη επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας κατεδαφίσεων αυθαιρέτων. Στην λίστα των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων υπάρχουν και 11...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι έτοιμο για μια συντονισμένη επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας κατεδαφίσεων αυθαιρέτων. Στην λίστα των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων υπάρχουν και 11 περιπτώσεις στο Νομό Θεσπρωτίας εκ των οποίων οι 3 αφορούν κτίσματα σε δασικές εκτάσεις και άλλες 8 σε αιγιαλούς παραλίες. 

Η επιχείρηση κατεδάφισης αναμένεται να εκδηλωθεί από τις επόμενες εβδομάδες παράλληλα με την επεξεργασία του νέου οικιστικού νομοσχεδίου. Το νέο νομοσχέδιο θα χαρακτηρίζει εσαεί κατεδαφιστέα τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές (δάση, παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.), όπως επίσης και τα αυθαίρετα «νέας γενιάς», δηλαδή τα κτίσματα που ανεγέρθηκαν μετά τις 27 Ιούλιου 2011, για να τακτοποιηθούν εκ των υστέρων. Παράλληλα, το νέο οικιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει οριστική νομιμοποίηση τόσο για τις πολεοδομικές υπερβάσεις κτηρίων που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια όσο και αυθαιρέτων που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να πολεοδομηθούν.

 

In this article

Join the Conversation