Συνεχίζονται τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες του Σουλίου. Τι πραγματικά συμβαίνει και τι λύσεις υπάρχουν. Επιστολές και απαντήσεις…

Στην «αποκεντρωμένη» Ελλάδα του 2013, υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Και όταν αυτές οι περιοχές είναι και κατοικήσιμες με αρκετούς κατοίκους αλλά και ηρωικές,...

 

Επιστολή κατοίκων:

Σας γνωρίζουμε ότι  η Δημοτική Ενότητα Σουλίου του Δήμου Σουλίου, που  απαρτίζεται από πέντε  Τοπικές Κοινότητες, βρίσκεται σε πολύ ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή. Οι  μόνιμοι κάτοικοί της είναι κυρίως υπερήλικες  με αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  και χωρίς   δυνατότητα μετακίνησης. Μοναδική διέξοδος και  μέσο επικοινωνίας  αποτελεί η χρήση τηλεφώνου. Δυστυχώς όμως,  εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες ,δεδομένου ότι παρουσιάζονται  πολυήμερες βλάβες σε τακτά χρονικά διαστήματα  και  οι τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούν  ,παρά  τις  φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του ΟΤΕ  για άμεση  αποκατάσταση  ( υπάρχουν μήνες  που το τηλεφωνικό δίκτυο λειτουργεί ελάχιστες μέρες  ενώ οι κάτοικοι καταβάλουν κανονικά τα τέλη τους). Ανάλογο πρόβλημα με τη σταθερή τηλεφωνία παρουσιάζεται και με την κινητή τηλεφωνία , η οποία θα μπορούσε επικουρικά να συμβάλει στην επικοινωνία των κατοίκων. Επίσης,λόγω ιστορικότητας της περιοχής μας,  η επισκεψιμότητα κατά την καλοκαιρινή  περίοδο είναι μεγάλη και το πρόβλημα εντείνεται, δεδομένου ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  είναι απομονωμένοι  ,χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν ακόμη και για άμεσες ή έκτακτες ανάγκες. Με σχετική επιστολή μου ( η οποία  κοινοποιήθηκε στο υπουργείο και  σε φορείς) απευθύνθηκα και στη αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ ,η οποία απάντησε ότι γνωρίζουν και κατανοούν το πρόβλημα  και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά  η κατάσταση επιδεινώνεται και σχεδόν καθημερινά υπάρχει διακοπή τηλεφωνικών συνδέσεων. Είμαστε πλέον σε απόγνωση  και η  επιστολή αυτή , η οποία συνυπογράφεται και από φορείς του τόπου μας ,αποτελεί φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας από τα χωριά του ιστορικού Σουλίου.

Διαμάντης Συμεών του Μάρκου
Εκπρόσωπος  της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ»

 

 

Απάντηση ΟΤΕ 

Σε απάντηση της επιστολής που αποστείλατε στο γραφείο του προέδρου του ΟΤΕ, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το τεχνικό προσωπικό της εταιρίας μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής και ποιοτική λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων των πελατών μας, κάτι στο οποίο η εταιρία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Όσον αφορά της 5 τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Σουλίου, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας η παροχή των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων γίνεται μέσω ειδικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός αυτός πολλές φορές επηρεάζεται από καιρικά φαινόμενα ή διακοπές ηλεκτροδότησης και ενδεχομένως να παρουσιάζεται δυσλειτουργία στις τηλεφωνικές συνδέσεις των πελατών μας. Στις περιπτώσεις αυτές καταβάλουμε εντατικές προσπάθειες για την όσο δυνατών καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Σας  εκφράζουμε την ειλικρινή μας λύπη για την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί τόσο εσείς όσο και οι κάτοικοι των οικισμών και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεσμευόμαστε για την συνέχιση των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. 
 

 

Επιστολή Δήμου,

Σε συνέχεια της από 15-2-2013 επιστολής του  κ. Διαμάντη Συμεών και φορέων της Δ.Ε Σουλίου , η οποία κοινοποιήθηκε  στο Δήμο μας , σας  εκφράζουμε εκ νέου  τις διαμαρτυρίες  για τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των πέντε Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Σουλίου, λόγω των συχνών βλαβών του τηλεφωνικού δικτύου. Το πρόβλημα  το οποίο σας είναι γνωστό και επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στις υπηρεσίες σας ,συνεχίζεται και πλέον οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, αφού δεν λειτουργεί  το  κύριο μέσο επικοινωνίας  που διαθέτουν στη δυσπρόσιτη περιοχή τους.  Επιπλέον  οι υπηρεσίες του Δήμου μας ,που εδρεύουν στη Δ.Ε Σουλίου  (Διοικητικές Υπηρεσίες, ΚΕΠ, Βοήθεια στο σπίτι), υπολειτουργούν και δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων (αρκεί να αναφερθεί ότι οι τηλεφωνικές γραμμές στα γραφεία  της ιστορικής έδρας του Δήμου στη  Σαμονίδα έχουν βλάβη για διάστημα άνω των  δύο εβδομάδων). Ευελπιστούμε ότι θα εξετάσετε με τη δέουσα ευαισθησία κάθε δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος ,τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της  ιστορικής αυτής περιοχής , όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα  Μπραϊμη- Μπότση

In this article

Join the Conversation