ΒΙΝΤΕΟ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ΤΟΕΒ.

Τα προβλήματα των 2 ΤΟΕΒ του Δήμου Σουλίου, κυρίως του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, συζητήθηκαν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.  Αν και το θέμα ήταν ο ΤΟΕΒ,...

Τα προβλήματα των 2 ΤΟΕΒ του Δήμου Σουλίου, κυρίως του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, συζητήθηκαν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.  Αν και το θέμα ήταν ο ΤΟΕΒ, από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι αγρότες, οι οποίοι προφανώς δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν, αφού η συνεδρίαση αποφασίστηκε την ίδια ημέρα και μάλιστα προγραμματίστηκε για την ίδια ώρα που απέναντι από το Δημαρχείο, συνεδρίαζε ο σύλλογος ιδιοκτητών αγροτικών φωτοβολταϊκών Ηπείρου. 

Στην συνεδρίαση αποκαλύφτηκε πως το χρέος του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς την ΔΕΗ, ξεπερνά τις 470.000 ευρώ με το ενδεχόμενο της διακοπής της παροχής ρεύματος να είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Έτσι οι τελικοί χρήστες του ΤΟΕΒ, δεν έχουν προχωρήσει στην εκμετάλλευση των αγροτεμαχίων τους, με το φόβο της έλλειψης νερού. Στα σημαντικά, η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο ΤΟΕΒ (Παραμυθιάς και Αχέροντα), χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξης 2 ΤΟΕΒ, αντί για έναν ενιαίο, μειώνοντας έτσι μέρος των λειτουργικών εξόδων τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο αναλύθηκαν τα έξοδα του ΤΟΕΒ από τον πρόεδρο Στέργιο Αναστασίου, ακουστήκαν τα αιτήματα και των δύο φορέων, ξεκαθαρίστηκε από την Δημοτική αρχή πως δεν επιτρέπεται από το νόμο η άμεση χρηματοδότηση και προταθήκαν από τους Δημοτικούς Σύμβουλους ορισμένες λύσεις που θα δώσουν έστω και προσωρινά την δυνατότητα στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, να παρέχει νερό στους αγρότες.

In this article

Join the Conversation