Κανένα ίχνος των δραπετών, 150 ώρες μετά… +ΒΙΝΤΕΟ

Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μεγαλώνει η ανησυχία για ενδεχόμενη οριστική εξαφάνιση των δραπετών Τρικάλων αν και από στην ΕΛΑΣ υπάρχει η πεποίθηση πως δεν έχουν περάσει τον...

Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μεγαλώνει η ανησυχία για ενδεχόμενη οριστική εξαφάνιση των δραπετών Τρικάλων αν και από στην ΕΛΑΣ υπάρχει η πεποίθηση πως δεν έχουν περάσει τον Καλαμά.

150 ώρες μετά το πέρασμα στο Αχέροντα και οι έρευνες μένουν εγκλωβισμένες αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει το στίγμα των κακοποιών. 

Η εμπειρία από το τετράμηνο ερευνών σε όλη την Ελλάδα και κυρίως των τελευταίων 10 ημερών πριν την εμφάνιση τους στην Γλυκή, φανερώνει πως οι περιβόητοι δραπέτες, ακολουθούν την ταχτική της «τεχνικής εξαφάνισης», δηλαδή παραμένουν για αρκετές μέρες κριμένοι σε ένα σημείο, περιμένοντας την χαλάρωση των μέτρων και προσπαθώντας να κάνουν την ΕΛΑΣ να πιστέψει πως έχουν φύγει από την περιοχή.

Έτσι η αστυνομία με συνεχείς επιχειρήσεις τις τελευταίες 24 ώρες, προσπαθεί να προκαλέσει την κίνηση των δραπετών. Με χρήση σκύλων οι άντρες της αστυνομίας κάνουν έρευνα σε κατοικίες, σταβλικές εγκαταστάσεις και καλύβες, τόσο σε απομονωμένες περιοχές όσο και σε οικισμούς. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και επικεντρώνονται στις περιοχές Πόποβο, Σαλονίκη, Λαμπανίτα, Πετροβίτσα, Ζάλλογγο, Βερενίκη, Πλακωτή, Λάκα Σούλι και Ντουσκάρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις ορισμένες από τις περιοχές που επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραπετών Τρικάλων. Είναι χωριά της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα η ανατολική περιοχή των βουνών κοντά στις περιοχές Πλακωτή, Πετροβίτσα, Μενίνα μέχρι και την Χιονίτσα κλπ.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!