Άρωμα Παλαιοκώστα στην εξαφάνιση των δραπετών. «Επικηρυγμένος» και στο χωριό του ο Μάριον Κόλα

Σοβαρότατα εξετάζεται τα τελευταία 24ωρα από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η εμπλοκή του 47χρονου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα στην αιματηρή καταδίωξη των δύο Αλβανών δραπετών Κόλα και Κούπα. Αυτό...

Σοβαρότατα εξετάζεται τα τελευταία 24ωρα από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η εμπλοκή του 47χρονου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα στην αιματηρή καταδίωξη των δύο Αλβανών δραπετών Κόλα και Κούπα. Αυτό που κάνει τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να φθάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, είναι το άρτια οργανωμένο σύστημα υποστήριξης που είχαν μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές Τρικάλων οι δύο δολοφόνοι.

Το σοβαρότατο αυτό ενδεχόμενο ενισχύεται και από μια ελληνο-αλβανική επίθεση κατά αστυνομικών με αρχηγό τον Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2011, έξω από τη Λιβαδειά. Έκτοτε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η ομάδα των Αλβανών συνεργών του Παλαιοκώστα προ διετίας αλλά ίσως και ο ίδιος να είχαν ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες για λογαριασμό των Κόλα και Κούπα.Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο από τους καταζητούμενους, εκτός Κόλα και Κούπα, ίσως βρίσκονται ήδη στην Κεντρική Ευρώπη.Μάλιστα,αρκετά ΜΜΕ,αναφέρουν πως υπάρχουν εκτιμήσεις για διαφυγή τους στην Ολλανδία.Πολλούς εχθρούς ακόμη και στην πατρίδα του φαίνεται πως έχει ο Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα, ο οποίος δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του ούτε στο χωριό του.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Espresso,οι αστυνομικοί που συνεχίζουν την επιχείρηση για τον εντοπισμό του είναι σίγουροι ότι βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα καθώς έχουν πληροφορίες ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του αφού κινδυνεύει να τον δολοφονήσουν κατ’ εφαρμογήν του άγραφου κώδικα αίματος που στα αλβανικά ονομάζεται “Κανούν”.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κόλα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από τα μέσα της δεκαετίας του 90′.

Τότε, σύμφωνα με πηγές του εντύπου, ο Κόλα είχε διαπράξει τις άγριες δολοφονίες δύο συγχωριανών του με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, βρίσκεται στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας που κρατάει από γενιά σε γενιά.Την περίοδο που έγιναν τα δύο εγκλήματα ο Κόλα βρισκόταν στην Ελλάδα και εργαζόταν ως βοσκός σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όμως έφυγε για το χωριό του στη νότια Αλβανία, σκότωσε τους δύο συγχωριανούς του και επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του, γνωρίζοντας ότι ήταν “επικηρυγμένος” από τους συγγενείς των θυμάτων. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι στενοί συγγενείς του Κόλα έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους στην προσπάθειά τους να μην τους εντοπίσουν στο πλαίσιο της βεντέτας.”Δεν υπάρχει τόπος φιλόξενος για τον Κόλα! όπου κι αν πάει έχει εχθρούς. Ακόμα και στην ίδια του τη πατρίδα υπάρχουν άνθρωποι που τον περιμένουν για να τον σκοτώσουν. Κατά συνέπεια δύσκολα θα διακινδύνευε να καταφύγει στην Αλβανία”, λέει στην Espresso, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!