Η ΔΑΚΕ ΠΕ Θεσπρωτίας για τις απολύσεις στα ΕΠΑΛ

 Η άδικη και βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση, στην ανεργία και στην ανασφάλεια για το αύριο. Τα...

 Όμως, όλοι αυτοί  δεν είναι απλοί λογιστικοί αριθμοί και δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι ανθρώπινες ζωές, είναι οικογένειες, είναι πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουν το μέλλον τους να κατεδαφίζεται. Αν κάποιος πιστεύει ότι η τραγωδία τελειώνει εδώ, πλανάται πλάνη οικτρά. Τα λειτουργικά πλεονάσματα που θα οδηγήσουν σε οργανικά πλεονάσματα, αυτοί που «αδυνατούν» να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τάξης, οι κάθε είδους «ορθολογικές» συγχωνεύσεις, είναι το σκηνικό που, ολοφάνερα, ετοιμάζεται για το Σεπτέμβριο.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο δυσμενέστατο τοπίο πόση… αισιοδοξία απαιτείται για να πιστέψει κανείς ότι η σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, που έχει έντεχνα υποχωρήσει προς χάρη της αυτοαξιολόγησης, δεν θα είναι η επόμενη «κερκόπορτα» της διαθεσιμότητας και των απολύσεων; Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η απαξίωση.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., σταθερή στην προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ζητά την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου των απολύσεων, απευθυνόμενη στους βουλευτές θυμίζει ότι είναι εντολοδόχοι των πολιτών αυτής της χώρας και όχι της Τρόικας και των δανειστών μη έχοντας κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας πουν ένα γενναίο «ΟΧΙ» στις επιταγές όσων σχεδιάζουν και στις επιθυμίες όσων επιχειρούν να εφαρμόσουν τις απάνθρωπες και ανάλγητες αυτές πολιτικές.
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

 

ΔΑΚΕ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

In this article

Join the Conversation