7ήμερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας και στην Κωνσταντινούπολη με τον πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ διοργανώνει  7ήμερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας και στην Κωνσταντινούπολη, από Δευτέρα 02.09 μέχρι και την Κυριακή  08.09. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί...

1. Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο, πούλμαν του γραφείου μας (PAMVOTIS TRAVEL), με     την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.
2. Μία (1) διανυκτέρευση στο ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 4****.
3. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 5***** .
4. Τρις (3) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 4****  στην πλατεία ΤΑΧΙΜ ή στην παλαιά πόλη (Laleli).
5. Έξι (6) πρωινά – μπουφέ.
6. Πέντε (5) δείπνα ή γεύματα,  σε επιλεγμένες παραδοσιακές ταβέρνες.
7. Περιηγήσεις-ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.
8. Ελληνόφωνος ξεναγός για όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
9. Αρχηγός συνοδός του γραφείου
10. Καράβι από ΜΑΔΥΤΟ για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ και από ΠΡΟΥΣΑ για ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
11. Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
12. Φ.Π.Α

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1ον. Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.  2ον. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

To πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 02.09.2013) : ΓΑΡΔΙΚΙ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ  850 Κm.

Αναχώρηση στις 06:00 από ΓΑΡΔΙΚΙ – ΣΟΥΛΙΟΥ και με τις απαραίτητες στάσεις θα φθάσουμε στα Σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας σε τουρκικό έδαφος και αφού περάσουμε έξω από ΚΕΣΑΝΗ θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από την ΜΑΔΥΤΟ με το ΦΕΡΡΥ ΜΠΩΤ στο ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ (ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, φαγητό, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη 03.03.2013): ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ -ΣΜΥΡΝΗ  334 Κm.

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικό χώρου της μυθικής  ΤΡΟΙΑΣ (το αρχαίο Ίλιον). Εκεί θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Περνώντας στη συνέχεια δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη συνεχίζουμε για να φτάσουμε στο γραφικό και πανέμορφο ΑΪΒΑΛΙ μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Εδώ θα δούμε τα γνωστά σοκάκια με τις Ελληνικές σαπωνοποιίες και ελαιουργίες και τα παλιά αρχοντικά. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια όπου εκεί υπάρχει και σώζεται η εκκλησία των Ταξιαρχών για να καταλήξουμε στην Αρχαία  ΠΕΡΓΑΜΟ. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στην διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής), το Σεράπειο, και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας), την κόκκινη αυλή και την παλιά Ελληνική συνοικία. Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία, και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Δια μέσου Μενεμένης αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ (Τετάρτη 04.09.2013):  ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ  200 Km.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ΕΦΕΣΟ, την σημαντικότερη αρχαία πόλη της Μ. Ασίας. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Εδώ συναντάμε πολλά ενδιαφέροντα σημεία όπως, το μεγάλο θέατρο, τον Ναό της Αρτέμιδος, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, τα βυζαντινά λουτρά, το οκτάγωνο, την πηγή Τραϊανού, την Βασιλική αγορά, το Πρυτανείο, τη Δημόσια αγορά, την Πύλη της Μαγνησίας, την Πύλη του Μυθριδάτη κ.α. Φεύγοντας από τη μαγευτική παλιά πόλη της Εφέσου, όπου είναι και ο οίκος της Παναγίας Θεοτόκου. Επιστροφή στην Σμύρνη όπου θα επισκεφθούμε την πλατεία του ρολογιού.  Ακόμη  θα δούμε τις υπέροχες πλατείες, την πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο Κονακ Μεινταν, το αρχαιολογικό μουσείο, τα τζαμιά Χισάρ και Σαντιρβάν, τη Μούρνοβα και την Ελληνική συνοικία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.    

4η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη 05.09.2013): ΣΜΥΡΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙ 394  Km.

Πρωινό και δια μέσου Μαγνησίας φτάνουμε στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την ΠΡΟΥΣΑ κτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Όλυμπος της Βιθυνίας. Θα επισκεφτούμε το συμβολικό μνημείο του γνωστού μας ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, το Ιερό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399, για να καταλήξουμε στην αγορά της με τα παγκοσμίως ονομαστά μεταξωτά, μπουρνούζια και πετσέτες. Μπορείτε επίσης μα δοκιμάσετε το ισκεντέρ κεμπάπ την πασίγνωστη σπεσιαλιτέ της Προύσας. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα αναχώρηση για YALOBA και επιβίβαση στο καράβι για Κωνσταντινούπολη όπου θα φτάσουμε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Προαιρετικά βόλτα στο ΤΑΧΙΜ – ΠΕΡΑΝ.   Διανυκτέρευση.
  
5η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 06.09.2013):   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)

Πρωινό και γνωριμία – ξενάγηση με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της «ΠΟΛΗΣ». Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες, δεν είναι άλλο από το «ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ» του ΣΟΥΛΤΑΝ  ΑΧΜΕΤ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Δεξαμενή του Ιουστινιανού (Γερεμπατάν Σαρνιτζί), μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές που χτίστηκαν επί Βυζαντινής εποχής και στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, με τον υπέροχο (Ντικίλιτας) αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική Κρήνη του 1898. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για τον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο και τον Κεράτιο Κόλπο. Προαιρετική κρουαζιέρα κατά μήκος του Βοσπόρου θαυμάζοντας τα περίφημα ”kioskia” (”παλατάκια” των σουλτάνων), τις παλιές ελληνικές συνοικίες του Μεσοχωρίου (Ortakoy) αλλά και τα περίφημα κάστρα της Ρουμελίας και της Ανατολής κάτω από τις κρεμαστές γέφυρες του Βοσπόρου. Στο τέλος θα κατεβούμε στην συνοικία του Ortakoy για να απολαύσουμε την περίφημη ”γεμιστή” πατάτα της περιοχής και τα υπέροχα γλυκά.  Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το ΤΑΧΙΜ. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ORIENTAL. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 07.09.2013): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση).

Πρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμα Μπαχτσε, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια περιήγηση στις Βυζαντινές εκκλησίες, ξεκινώντας με επίσκεψη, προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα , οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια και εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και την μονή της Χώρας. Γεύμα και επίσκεψη στην περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στον φημισμένο πεζόδρομο του Πέραν στην περιοχή του ΤΑΧΙΜ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 08.09.2013):  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΓΑΡΔΙΚΙ 910 Km.

Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε μετά το πρωινό για το δρόμο της επιστροφής και δια μέσου των Κήπων και συχνές στάσεις φτάνομαι αργά το βράδυ στο ΓΑΡΔΙΚΙ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Προσοχή!  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας σε ισχύ διαβατήριο.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

In this article

Join the Conversation