ΒΙΝΤΕΟ + Τα νεότερα από την συμπλοκή που έπεσε νεκρός ο Κόλα. Στοιχεία πως είχαν συνεργούς.

16 ημέρες κρυβόταν στην περιοχή από τα βουνά του Σουλίου και της Παραμυθιάς μέχρι και την ευρύτερη περιοχή της Πλακωτής, οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Σήμερα...

16 ημέρες κρυβόταν στην περιοχή από τα βουνά του Σουλίου και της Παραμυθιάς μέχρι και την ευρύτερη περιοχή της Πλακωτής, οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Σήμερα τα ξημερώματα, αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση τους και να προσπαθήσουν να περάσουν στην Αλβανία. Δεν είναι γνωστό αν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα.

Στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικός τους εντόπισε με την θερμική κάμερα και ενημέρωσε τους άντρες της ΕΚΑΜ που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα της Βροσύνας. Οι 2 κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και επιχείρησαν να επιστρέψουν πυροβολώντας προς τους αστυνομικούς. Ήταν αργά όμως, τουλάχιστον για τον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα σε μια πραγματική μάχη στην οποία έπεσαν περισσότερες από 200 σφαίρες. Ο νεκρός κακοποιός ήταν ζωσμένος με χειροβομβίδες. Το πτώμα του Μάριαν Κόλα παραμένει στο σημείο όπου έπεσε νεκρός, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα από τα ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας και στην συνέχεια θα μεταφερθεί για νεκροτομή.

Ο έτερος των δραπετών, Ιλίρ Κούπα, διαφεύγει προς το παρόν και αναζητείται, με τους αστυνομικούς να λένε πως είναι θέμα χρόνου να τελειώσει η επιχείρηση. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού του Μάριαν Κόλα, ο οποίος, όπως εκτιμά η Αστυνομία, πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως θέλουν τον Κούπα ζωντανό. Όπως ξανααναφέραμε, στην συμπλοκή τραυματίστηκε και ένας άντρας της ΕΚΑΜ, ο οποίος χειρουργήθηκε στο πόδι στα Ιωάννινα, χωρίς να διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον αστυνομικό θα επισκεφτεί σε λίγο, ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός του εξοπλισμού των δραπετών με αλεξίσφαιρα γιλέκα στρατιωτικού τύπου καθώς και οι προμήθειες σε τρόφιμα και νερό που είχαν μαζί τους. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν στους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Άλλωστε ο Μάριον Κόλα είναι ξυρισμένος και φορούσε καθαρά ρούχα, ενώ ο σάκος που εγκαταλείφθηκε από τον συνεργό του ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ που επέμενε πως δεν είχαν φύγει οι δραπέτες, που έδειξε επαγγελματισμό και που απέδειξε πως είναι από τις υπηρεσίες του δημοσίου που δουλεύει υποδειγματικά. Εκτός από τους δραπέτες, είχαν και όλους εκείνους τους ειδικούς, πολίτες και δημοσιογράφους, που αστειευόταν με τις έρευνες, που ηταν πεισμένοι πως ειχαν διαφύγει και που διατράνωναν την πεποίθηση τους πως όλα γινόταν για το θεαθήναι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβαινε πριν από λίγο στο μπλόκο της ΕΛΑΣ ανάμεσα από Πετροβίτσα και Μενίνα Παραμυθιάς, στο σημείο που η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων. 

Διαβαστε επίσης:

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το κινητό στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.
Ο ιατροδικαστής και η ΕΛΑΣ. Αξιωματικός: αντέξαμε τους χλευασμούς. Φωτογραφίες απο το σημείο της συμπλοκής.
Νεκρός ο Κόλα απο πυρά αστυνομικών.

In this article

Join the Conversation