Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: Το success story, η διαγραφή χρέους και το αντάρτικο επί Κατοχής +ΒΙΝΤΕΟ

Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου και για την Ευρώπη η ανατροπή της λιτότητας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στη δράση της ΕΠΟΝ επί γερμανικής Κατοχής: «Θυμηθείτε τι έλεγαν πριν από εξήντα και πλέον χρόνια κάποιοι νέοι που βγήκαν εδώ στα περήφανα βουνά της Ηπείρου, για να κρατήσουν λεύτερη την πατρίδα και να αγωνιστούν για μια δίκαιη κοινωνία. “Πολεμάμε και τραγουδάμε,έλεγαν” Κάτι έχει να μας πει και σήμερα αυτό το θαυμάσιο σύνθημα της ΕΠΟΝ. Εκείνης της ΕΠΟΝ που έστησε θέατρα στο βουνό, έκανε μαθήματα στα παιδιά, οργάνωνε γιορτές στις πόλεις και την ίδια στιγμή με το βιβλίο και το όπλο στο χέρι έκανε τους πολιτικούς προγόνους των σημερινών νεοναζί να τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τους γερμανούς διοικητές τους. Στον αγώνα για μια Ελλάδα όχι απλώς νέα, αλλά για μια Ελλάδα των νέων, καλεί την ελληνική νεολαία σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Έναν αγώνα ειρηνικό, δημοκρατικό, στον οποίο κάθε νέος έχει τη δική του θέση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας το σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
«Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει από την Ηγουμενίτσα νέο αντάρτικο. Ίσως, γιατί απογοητεύτηκε από τις θλιβερές συγκεντρώσεις ελαχίστων οπαδών του στις πλατείες, αποφάσισε να πάρει τα βουνά. Και μια μικρή ιστορική διόρθωση: στην Ήπειρο κατά την Εθνική Αντίσταση κυριαρχούσε ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα, που δεν είχε καμία σχέση με την ΕΠΟΝ».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!