Θέμα χρόνου το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Ανταποκρινόμενη η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ στο αίτημα του δήμου Σουλίου για σύσταση τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, ο διευθυντή της Β. Παπαδιώτης, δήλωσε πως η υλοποίηση του εγχειρήματος...

Ανταποκρινόμενη η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ στο αίτημα του δήμου Σουλίου για σύσταση τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, ο διευθυντή της Β. Παπαδιώτης, δήλωσε πως η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού είναι δεδομένη και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες όπως η παραχώρηση χώρου στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς.

«Μας απασχολεί η κάλυψη συγκεκριμένων τομέων που παρουσιάζουν κενά και ελλείψεις και με τη βοήθεια του δήμου Παραμυθιάς, αλλά και του υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα θα προχωρήσουμε στη σύσταση του τομέα. Η περιοχή άλλωστε το δικαιούται αφού έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα με την παράδοση του νέου δρόμου Καρτέρι – Πάργα και γενικότερα με το μεγάλο αριθμό επισκεπτών του θερινούς μήνες», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.

Αυτή ειναι μια ιδιαίτερα θετική εξελιξη στην εποχή που ζούμε μετα το μπαράζ καταργησεων υπηρεσιών απο την πόλη της Παραμυθιάς.

Εντωμεταξύ, από το υπουργείο Υγείας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ενδέχεται να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες και η ευθύνη λειτουργίας του ΕΚΑΒ. Η συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στον τομέα υγείας περιλαμβάνει πλέον και το ΕΚΑΒ που θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την τρόϊκα για τα προαπαιτούμενα της δόσης. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε της προετοιμασίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του νέου προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη στην Ήπειρο και η περιοδεία του στις αντίστοιχες περιφέρειες του ΕΚΑΒ.

In this article

Join the Conversation