Στους αγιασμούς των σχολείων της Παραμυθιάς η Σταυρούλα Μπραΐμη +Φωτορεπορτάζ

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου η πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους 2013 – 2014, ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σουλίου. Η Δήμαρχος κ....

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου η πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους 2013 – 2014, ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σουλίου.

Η Δήμαρχος κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, παρευρέθηκε με χρονολογική σειρά, σε τέσσερις σχολικές μονάδες στην πόλη Παραμυθιάς, στο Δημοτικό Σχολείο, στον Α΄ Παιδικό και Δ΄ Νηπιαγωγείο, στον Β΄ Παιδικό και Α΄ Νηπιαγωγείο και τέλος στον κοινό αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Παραμυθιάς.

Η κ. Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και τους προέτρεψε να θέσουν υψηλούς στόχους, που για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται αγώνας, ατομική και συλλογική προσπάθεια προκειμένου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που η χώρα μας βιώνει. Η μαθητιώσα νεολαία μας είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι η ελπίδα όλων για ένα καλύτερο, πιο παραγωγικό και ανθρωποκεντρικό αύριο, χωρίς τα λάθη και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ευχάριστη διαπίστωση, πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων σε όλους τους αγιασμούς, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στα σχολικά κτίρια, αφού ο Δήμος με δαπάνες του προχώρησε έγκαιρα στη συντήρησή τους (όπως εξωτερική μόνωση, πλακόστρωση και ελαιοχρωματισμός Α΄ Παιδικού σταθμού, ελαιοχρωματισμός και συντήρηση Β΄ Παιδικού σταθμού κ. ά.), έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να μπορούν απερίσπαστοι καθημερινά να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, με συνθήκες και εφόδια που μπορούν να φέρουν την γνώση και πρόοδο .

Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, το Δήμο Σουλίου εκπροσώπησαν οι κατά τόπους ορισμένοι Αντιδήμαρχοι και αιρετοί. Η δημοτική αρχή, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα, θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών (κτίρια, εξοπλισμοί κτλ), για τη καλυτέρευση των συνθηκών, καθώς και στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Παραμυθιά 11 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ

In this article

Join the Conversation