ΔΑΚΕ Θεσπρωτίας: Οι αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας

Για μια ακόμη φορά στη φετινή χρονιά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καταφέρνει να προκαλέσει με τις ενέργειές της. Τη στιγμή που μαθητές κι εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται απίστευτα από...

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα «αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που είχαν επιλέξει». Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το παράλογο δόγμα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ «ότι πάνω από τους ανθρώπους υπάρχουν οι αριθμοί» αλλά και η παντελής έλλειψη σεβασμού σε κάθε έννοια δικαίου, αφού η πολιτεία αναγνωρίζει στον εαυτό της το δικαίωμα να παραβιάζει πίνακες κατάταξης και προτιμήσεων. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος αυτή την προσθήκη στην τροπολογία που δίνει τέλος σε βασικές αρχές χρηστής διοίκησης και σε οποιονδήποτε ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Το Υπουργείο ελαστικοποιεί περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει «εργασιακό μεσαίωνα» στην εκπαίδευση και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι εκεί που το ίδιο αδυνατεί να  προγραμματίσει καλεί τον Έλληνα εκπαιδευτικό να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας. Είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ίδια  σκληρή εκπαιδευτική καθημερινότητα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και απαιτούμε γι’ αυτούς ισότιμη και δίκαια  μεταχείριση.

Αν η πολιτική ηγεσία σέβεται, έστω και στο ελάχιστο, τις δημοκρατικές αρχές στη λειτουργία της εκπαίδευσης οφείλει να αποσύρει άμεσα κι αυτήν την απαράδεκτη τροπολογία.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation