Mπαράζ ανακοινώσεων για την σύλληψη 10 μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Η σύλληψη 10 μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας,  ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλλει ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου και οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο...

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έφοδο στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και σύλληψη (!) δέκα μαθητών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 6:30 η Αστυνομία Ηγουμενίτσας,ύστερα από καταγγελία των διευθυντών του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Οι μαθητές – οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την παρέμβαση συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών και θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους. Για αυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί υπεύθυνη για την αναταραχή στην εκπαίδευση την Κυβέρνηση, η οποία, αφού διέλυσε τις δομές τηςεπαγγελματικής εκπαίδευσης, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά προβλήματα με την αστυνομία και τα δικαστήρια, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα με τη δίωξη συνδικαλιστών στη Σάμο και μαθητών στη Λαμία.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, και η ΟΒ Ηγουμενίτσας της ΚΝΕ καταγγέλλουν τις συλλήψεις 10 μαθητών που έγιναν από την αστυνομία εχτές το πρωί, μετά από εντολή του εισαγγελέα, και αφού είχαν προηγηθεί μηνύσεις από τους δ/ντές των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, με τις κατηγορίες φθοράς δημόσιας περιουσίας κλπ. Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να επιβάλει το νέο σχολείο της ‘’αγοράς’’ των καπιταλιστών, δεν διστάζει να σέρνει στα κρατητήρια της ασφάλειας και στα δικαστήρια, τους μαθητές που ‘’τολμάν’ και αντιστέκονται σε μια πολική που τους αφαιρεί το δικαίωμα στην μόρφωση, και τους οδηγά στην σύγχρονη δουλεία προς χάρη της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Ταυτόχρονα αποκαλύπτετε και ο ρόλος των δ/ντών που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση έχοντας τους συνεργούς και συνένοχους στην επιβολή τρομοκράτησης των μαθητών. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την τακτική και την πολιτική, να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία, και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών, να φτιάξουν μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να σπάσουν το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ της κυβέρνησης, να μην περάσει το καθεστώς τρομοκρατίας, με μαζική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στην αιτία που δημιουργεί τα προβλήματα, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και τους εκφραστές τους. Η παιδεία είναι υπόθεση του λαού, της ε.τ. και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Στην Θεσπρωτία των μνημονίων, των περικοπών και της νέας μετανάστευσης στο εξωτερικό, οι κοινωνικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις ποινικοποιούνται.Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό τους συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική ενέργεια των δυο διευθυντών να απευθυνθούν στην αστυνομία για προβλήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου.Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά μετά την αστυνομική επέμβαση στο ΤΕΙ τον περασμένο Ιούνιο, που εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας μπαίνουν στη λογική της κυβέρνησης που προωθεί την διάσπαση των αγώνων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.Είναι πρόσφατες και στον νομό μας, οι καταργήσεις τομέων στην τεχνική εκπαίδευση, η συρρίκνωση του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ εκπαιδευτικοί που δούλευαν πέρυσι σαν αναπληρωτές φέτος δεν εργάζονται.Το success story των κ. Σαμαρά και Μπέζα έχει φέρει και στον τόπο μας απώλεια θέσεων εργασίας και λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα αποσάρθρωση στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Το πετρέλαιο συνεχώς ακριβαίνει και οι ηπειρώτες κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι μετά την πώληση της «Δωδώνης». Μεγάλες υποδομές της περιοχής όπως η Εγνατία , το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων οδηγούνται σε ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας και το ΤΕΠ του στην Ηγουμενίτσα απαξιώνονται.Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει όποιον αντιστέκεται στο “άλλο άκρο”, επιλέγοντας την λύση των προσαγωγών και των διώξεων. Την ίδια ώρα το μαύρο στην ΕΡΤ αλλά και η φοροδιαφυγή των φίλων του κ. Σαμαρά θεωρούνται δεδομένα, ενώ οι λίστες Λαγκάρντ παραμένουν αναξιοποίητες και σκάνδαλα σαν της Siemens και του Βατοπεδίου κουκουλώνονται.Καλούμε τους συμπολίτες μας μαθητές, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενους να αντισταθούν μετωπικά στην αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, κλείνοντας τα αυτιά τους στα παπαγαλάκια των μεγαλοκαναλαρχών. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην επιτρέψει στην περαιτέρω κατάλυση των δημοκρατικών κοινωνικών δικαιωμάτων. Να απαντήσει στην τρομοκρατία με πλατιούς κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, που θα φέρουν την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστολής.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Μετά τις διώξεις στους μαθητές στη Λαμία, στους οποίους επιβλήθηκαν πρωτοφανείς ποινές φυλάκισης, σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης είχαν οι μαθητές στην Ηγουμενίτσα. 10 μαθητές του ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του “Νέου” Λυκείου, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει τους μαθητές στο “άλλο άκρο”, όπως και τους κατοίκους στη Χαλκιδική, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, που συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην “διαθεσιμότητα” και τη διάλυση των πανεπιστημίων, όσους παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τους αντιφασίστες και όσους αντιστέκονται στην επιβολή των μνημονίων, προχωρώντας στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Η μόνη απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας (σε χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια, σχολές, σχολεία, πλατείες και δρόμους) για την ανατροπή της κυβέρνησης, την διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με ΕΕ – Ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει η καταστολή του μαθητικού κινήματος, πιάνωντας πάλι το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΠΑΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σήμερα το πρωί, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι Διευθυντές ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν 10 μαθητές. Παρουσία των Διευθυντών η αστυνομική δύναμη έσπασε την κατάληψη, κόβοντας την αλυσίδα και συνέλαβε τους 10 μαθητές που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Στους μαθητές έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία. Το γεγονός αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιθέσεων σε διάφορα σχολεία ανά τη χώρα, όπως σε εκείνο της Λαμίας, αλλά και στο ΕΠΑΛ την Ηγουμενίτσας ξανά την προηγούμενη εβδομάδα. Η ΠΑΑΣ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας καθώς και την στάση των διευθυντών, που πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις πολιτικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι πολιτικές αυτές που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, είναι εκείνες που φέρνουν και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Είναι οι πολιτικές που φέρνουν το «Νέο Σχολείο» των ταξικών φραγμών και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται. Καλούμε όλο το λαό να συνεχίσει και να μαζικοποιήσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του. Αυτή θα είναι η άμεση και αναγκαία απάντηση στην επίθεση και στην τρομοκρατία. Τον καλούμε να αγωνιστεί και να απαιτήσει να παρθούν πίσω τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στο νέο μεσαίωνα που φτιάχνει το κεφάλαιο και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!