Αποτίμηση της ανοιχτής συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Ολομέλειας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας στο Ξενοδοχείο Αngelika Pallas στην Ηγουμενίτσα,  με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Αργύρη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του...

Β. Με βάση τα παραπάνω η οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Θεσπρωτία στα πλαίσια της ανασυγκρότησής  της θα αγωνιστεί  και σε Κεντρικό και σε Τοπικό  επίπεδο  για διαμόρφωση των προτάσεων   ΑΛΛΑΓΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με στόχο την έξοδο από την κρίση και την συμβολή στη διαμόρφωση  της πρότασης εξουσίας  για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο.  Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει σήμερα να θέσει ξεκάθαρα τις διαχωριστικές γραμμές που το διαφοροποιούν από την πολιτική της Ν.Δ. και της δεξιάς νοοτροπίας στα πλαίσια της  συγκυβέρνησης .Δεν αρκεί όμως η προγραμματική συμφωνία  σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών , αλλά  χρειάζεται  να συνδιαμορφωθεί  στα  πλαίσια της  ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς  και με την συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου αλλά και της κοινωνίας των Πολιτών,  ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της  Χώρας  και εξόδου από την κρίση.

Γ. Η οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Θεσπρωτία δεν πρόκειται να γίνει ο νεροκουβαλητής με τρύπια πολιτικά κόσκινα της πολιτικής αμετροέπειας λόγων και έργων   απαίδευτων πολιτικών  που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους , ούτε πρόκειται να αναμασήσει τις  αδιέξοδες πολιτικές κονσέρβες της Κυβερνητικής Ανεπάρκειας , ούτε να γίνει  χειροκροτητής ανέξοδων πολιτικών από « τζάμπα μάγκες » πολιτικούς ,  αλλά  θέλει να  αφουγκράζεται  τις αγωνίες των απλών ανθρώπων που παλεύουν πλέον για την καθημερινή ΕΠΙΒΙΩΣΗ και όχι μόνο για μια χαμένη ποιότητα ζωής και επιθυμεί να πει την αλήθεια για τις ευθύνες και τα λάθη του παρελθόντος, την αλήθεια για τις προοπτικές της χώρας και για τα όσα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σε μια πορεία εξόδου από την κρίση. Θέλουμε ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ  που θα συνεχίσει να δίνει  το στίγμα του στις πολιτικές εξελίξεις χωρίς ηγεμονισμούς και θα παλεύει  για να σταθεί η Κοινωνία και η Οικονομία ξανά όρθιες, να φροντίζει για να αλλάξει ριζικά το κράτος και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας χωρίς πισωγυρίσματα σε λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος  ,να συμβάλει στο να ξαναχτιστεί το αίσθημα της χαμένης  υπερηφάνειας των  Ελλήνων και της αξιοπιστίας της χώρας , να  παλεύει για να διεκδικήσει η χώρα διεθνή αξιοπρέπεια και ρόλο στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Δ. Η υπόθεση  της Κεντροαριστεράς   δεν μπορεί  να είναι υπόθεση  ένωσης προσώπων σε επίπεδο κορυφής  , αλλά  προιόν  πολιτικών διεργασιών στη βάση της κοινωνίας  και με όρους  κοινωνίας , με οργάνωση από το μηδέν σε κεντρικό , περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διαχρονικά εξέφραζε τον κεντρώο και αριστερό χώρο  της κοινωνίας και σήμερα  χωρίς ηγεμονισμούς και καπελώματα, συμμετέχει στην υπόθεση  της  συγκρότησης της Κεντροαριστεράς , σε ισότιμη βάση , με όλες  τις  δυνάμεις του χώρου  που το επιθυμούν , με στόχο την Εθνική Ανασυγκρότηση και με πρόταση εξουσίας για την νέα Ελλάδα μετά την κρίση.  

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!