Η Εγνατία ακόμα εξετάζει αναγκαιότητα του κόμβου στο Βιοτεχνικό της Γκρίκας.

Η πορεία των τεχνικών έργων στην Εγνατία οδό και η σύνδεσή της με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μέσω των κάθετων αξόνων καθώς και η προετοιμασία για ενδεχόμενα προβλήματα από...

Η πορεία των τεχνικών έργων στην Εγνατία οδό και η σύνδεσή της με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μέσω των κάθετων αξόνων καθώς και η προετοιμασία για ενδεχόμενα προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα ενόψει του χειμώνα συζητήθηκαν στη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Βίκυς Ευταξά  με στελέχη της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης.

Μεταξύ των έργων που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και η δημιουργία κόμβου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας στην Γκρίκα Παραμυθιάς.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο κόμβος στο Βιοτεχνικό, εξετάζεται (ακόμα) από την Εγνατία οδό, για τη σκοπιμότητά του, από ομάδα μελετητών που έχει συστήσει η εταιρεία. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει… ζήσε Μάιου να φας τριφύλλι… ωστόσο η ιστορία έχει δείξει πως τα έργα γίνονται όταν υπάρχει διαρκής πολιτική πίεση και όταν το αιτημα έργο βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα.

Το αν η Εγνατία, στην  προ πώληση εποχή της, έχει την διάθεση να ξεκινήσει νέα έργα, είναι άλλη υπόθεση. Ωστόσο είναι διάχυτη η αίσθηση του κόσμου, πως ο κόμβος βαδίζει ταχέως προς καλένδες.

Πάντως, η Βίκυ Ευταξά συζήτησε με τα στελέχη της “Εγνατία Οδού Α.Ε.”, την προσπάθεια που καταβάλλει η Εγνατία προκειμένου να της ανατεθούν και άλλα οδικά έργα μέσω προγραμματικών συμβάσεων που θα συνάψει με φορείς τόσο για νέους κάθετους άξονες, όσο και για το επαρχιακό δίκτυο των δύο περιφερειών.

Όπως ανακοινώθηκε, η Γενική Γραμματέας τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας αυτής καθώς η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει το στελεχιακό της δυναμικό μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, σε συνεργασία με τους φορείς (Περιφέρειες, Δήμους), στην εκπόνηση μελετών αλλά και την εκτέλεση και άλλων οδικών έργων.

In this article

Join the Conversation