Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, η Σταυρούλα Μπραΐμη. Τι δήλωσε σε συνέντευξη στο ARTtv

Στην εκπομπή Ελεύθερα του ΑΡΤtv και του Βαγγέλη Μάστορα, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη. Το βίντεο θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε τις επόμενες...

Για ονομασία του Δήμου: Κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορικότητα και την εμπορικότητα της Παραμυθιάς. Θα μπορούσε να δοθεί τριπλή ονομασία. Κάποιοι φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν κάπως περίεργα.

Για τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων: Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του. Μπορεί να μην ταίριαζε η χημεία μας. Ίσως κάποιοι να μην άντεξαν το σκληρό περιβάλλον της εργασίας μας. Αν προκληθώ θα απαντήσω για τον καθένα. Δεν έχω πειστεί για τους λόγους ανεξαρτητοποίησης. Αξιόλογοι αλλά ουδείς αναντικατάστατος.

Για τέταρτο συνδυασμό: Γίνετε προσπάθεια για νέο συνδυασμό. Ή θα γίνει η θα συνεργαστεί με κάποιον άλλον, αλλά όχι με το ΟΡΑΜΑ.

Για τον πρωτογενή τομέα: Κάναμε ενημερωτικές συναντήσεις για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο. Αυτοί που είχαν την ευθύνη για την κατάντια του πρωτογενή τομέα δεν αντιδρούν.

Για το έργο της Δημοτικής Αρχής: Έργο επιτελέστηκε αλλά όχι το επιθυμητό, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Για το αποχετευτικό Παραμυθιάς: Κακοήθειες και υστεροβουλίες οι κατηγορίες για ευθύνες της δημοτικής αρχής στην καθυστέρηση του αποχετευτικού Παραμυθιάς. Οι διαφορετικές απόψεις και η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών είναι ο λόγος των καθυστερήσεων.

Για καταργήσεις υπηρεσιών και δημόσια κτήρια: Αντιδράσαμε άμεσα στις καταργήσεις των δημοσίων υπηρεσιών ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων και γραφείο ΙΚΑ. Εξοπλιστήκαν τα αγροτικά ιατρεία. Ζητήσαμε και διεκδικούμε το ειρηνοδικείο και εξετάζουμε την χρήση του με το υπουργείο δικαιοσύνης να μην έχει απαντήσει ακόμα και με το κτήριο να ζητείται και από την Αστυνομία. Έγιναν παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια. Διεκδικήσαμε το Οικοτροφείο.

Για ιστορικό κέντρο: Έχουμε στείλει την μελέτη και την απόφαση για την οριοθέτηση του ιστορικού κέντρου στο ΥΠΕΚΑ. Θεωρούμε πως είναι αναπτυξιακή η διατήρηση του ιστορικού χρώματος της Παραμυθιάς.

Για τον ΧΥΤΑ. Ζητήσαμε από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να ελέγξει τις γεωτρήσεις.

Για το Εμπορευματικό κέντρο. Μετά από 15 χρόνια και μετά από μελέτες του Δήμου Παραμυθιάς, είμαστε στο ίδιο σημείο, ο ΟΛΗΓ προωθεί νέα μελέτη και προτείνεται και νέο σημείο μέσα στα όρια του Δήμου

Για τον Αχέροντα: Στον Αχέροντα συνεχίζονται οι παραβάσεις. Κάναμε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απορρίφτηκαν. Οι καταπατητές προσπαθούν να χάσω τις εκλογές.

Για το χωροταξικό του Σουλίου. Το χωροταξικό του Σουλίου έχει πολλά προβλήματα γιατί έχει πολλούς όρους.

Για το γήπεδο Παραμυθιάς: Υπάρχουν καθυστερήσεις.


In this article

Join the Conversation