Χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες και δρόμους +ΒΙΝΤΕΟ

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αν και ήταν διάρκειας λίγων λεπτών, ήταν αρκετή για να προκαλέσει προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στην κυκλοφορία οχημάτων....

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αν και ήταν διάρκειας λίγων λεπτών, ήταν αρκετή για να προκαλέσει προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στην κυκλοφορία οχημάτων.

Το ανοιξιάτικο μπουρίνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες οπορωφόρων δέντρων αλλά και οπωροκηπευτικών τόσο στον κάμπο του Αχέροντα, όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου, με τους καλλιεργητές να εκπέμπουν σήμα sos καθώς οι ζημιές που θα καταγραφούν αναμένεται να είναι καταστροφικές για το υπόλοιπο της σεζόν. Το χαλάζι κατέστρεψε θερμοκήπια στην ποταμιά και δημιούργησε ζημιές και σε οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις έναν μήνα πριν, ο ΕΛΓΑ έγκρινε την επιχορήγηση (συνολικού ύψους 6,5 εκατ. Ευρώ) αντιχαλαζικών δικτύων και συνδυαστικών εγκαταστάσεων αντιβροχικής μεμβράνης και αντιχαλαζικού διχτυού σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου. Συνολικά εγκρίθηκαν 352 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τις οποίες απουσιάζει παντελώς η Θεσπρωτία. Ένα μήνα μετά και η Θεσπρωτία πληρώνει την ανεπάρκεια αυτή και ελπίζει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες από την σημερινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ποταμιάς.


In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!