Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στη Θεσπρωτία με την Αριστερή Παρέμβαση

Τους υποψηφίους της Θεσπρωτία για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοινώσε η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Παρέμβαση. To ψηφοδέλτιο στην Θεσπρωτία απαρτίζεται από τους: Υπ. Περιφερειάρχης Ηπείρου: Ζήκος Νίκος -...

• να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια, δικαιώματα, ελευθερίες, χωρίς χρέη
• μια κοινωνία που ο πλούτος θα μοιράζεται σε όλους
• κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματος στην εργασίαΜε όπλο την “κρίση” που οι ίδιοι δημιούργησαν οι καπιταλιστές και οι κυβερνώντες, η χούντα ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Τράπεζας και οι Έλληνες πλουτοκράτες επιχειρούν να πάρουν συνολικά και αμετάκλητα, εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων. Υπό την έννοια αυτή, μνημόνια σταθερότητας και Καλλικράτης πάνε μαζί. Τα πρώτα διαμορφώνουν τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους και ο δεύτερος υλοποιεί .
• Ο Καλλικράτης αποτελεί μοχλό ενός συνολικότερου επανασχεδιασμού του κράτους για τη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών κέντρων στις τοπικές κοινότητες ώστε να υποταχτούν ολοσχερώς στα καπιταλιστικά συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
• Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης, η περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου, η ανισότητα μεταξύ φτωχών και πλούσιων περιφερειών αποτελούν κάποιες βασικές πτυχές του.
Η πολιτική μας πρόταση
• ξεκινάει από το κεντρικό οικονομικό πολιτικό σύστημα και φτάνει μέχρι και τον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και τη λειτουργία του τοπικού κράτους για να προτείνει ένα μεταβατικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, κάλεσμα συμμετοχής και δράσης, που δεν θα είναι δουλειά κανενός δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου, καμιάς κυβέρνησης, αλλά υπόθεση του ίδιου του κινήματος, των συνδικάτων και των σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων που θα το επιβάλουν
• έχει στόχο και όραμα μια νέα κοινωνία που θα κόψει τα δεσμά και τις εξαρτήσεις από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα λήψης αποφάσεων και τις καπιταλιστικές ολοκληρώσεις
• στοχεύει ευθύβολα στη διαγραφή του χρέους της χώρας προς τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, στην κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές).
• δεν μεταθέτει τον αγώνα μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον
• δεν καλλιεργεί αυταπάτες σωτηρίας μέσα από εκλογικούς και μόνο δρόμους ή λογικές καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού

Σ’ αυτά τα πλαίσια και στη λογική να προταχθούν στην οργάνωση της κοινωνίας οι λαϊκές, εργατικές, αγροτικές, κοινωνικές ανάγκες και η πρόσβαση όλων στα δημόσια αγαθά, είναι αναγκαία η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της περιοχής στην κατεύθυνση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός ο σχεδιασμός περνάει μέσα από τη λειτουργία πραγματικών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, με βασική αρχή μία ψήφο για κάθε νοικοκυριό. Ειδικά για την περιοχή μας απαιτείται επανάκτηση της Δωδώνης από τους ιδιώτες και η δημιουργία ενός συνεταιριστικού δικτύου σε όλο το φάσμα της παραγωγής γάλακτος με κρατική στήριξη για να αυξηθούν οι τιμές στους παραγωγούς και να μειωθούν στους καταναλωτές.

Μόνο μια τέτοια πολιτική πρόταση σέβεται όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και παλεύει για τα δικαιώματά τους, σέβεται και διαμορφώνει ένα περιβάλλον όπου μπορούμε όλοι να ζούμε με αξιοπρέπεια και να συνυπάρχουμε με τη φύση, χωρίς αυτή να θυσιάζεται στα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου. Βασίζεται στην συμμετοχή όλων και δε θα επιβάλλεται από το αστικό πολιτικό σύστημα με τα ΜΜΕ και την κρατική τρομοκρατία.

Καλούμε όλους, κάθε αγωνιστή και πολίτη, να συμμετέχουμε όσο πιο ενεργά μπορούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Η δική μας συλλογική δράση είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο για να ανατραπεί αυτή η κόλαση που μας επιβάλλουν.

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μάη, είναι συνέχεια των αναγκαίων μαζικών αγώνων και αφορμή για τη μεγαλύτερη συσπείρωση ώστε να γίνουν νικηφόροι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, και μετά τις εκλογές, μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την τελική νίκη

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!