Έκοψαν το ρεύμα στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς. Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Το προαναγγελθέν άσχημο σενάριο της έλλειψης άδρευσης των αγροτεμαχίων τους, ζουν από εχτές παραγωγοί χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στην Παραμυθιά, αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής...

Το προαναγγελθέν άσχημο σενάριο της έλλειψης άδρευσης των αγροτεμαχίων τους, ζουν από εχτές παραγωγοί χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στην Παραμυθιά, αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού στον ΤΟΕΒ της πόλης, λόγω οφειλών που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ (!!!).

Έτσι τα αντλιοστάσια του κάμπου της Παραμυθιάς είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με καταστροφή οι παραγωγοί που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη αφού τα χρέη του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ είναι διαχρονικά χωρίς να έχει προκύψει καμιά ελπίδα για την αποπληρωμή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απλήρωτοι λογαριασμοί των παραγωγών προς τον ΤΟΕΒ ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, και το ποσό αυτό από μόνο του αδυνατεί να καλύψει το συνολικό χρέος του οργανισμού προς την ΔΕΗ.

Για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί από τον ΤΟΕΒ, η Περιφέρεια, ο Δήμος και ο βουλευτής του νομού Αντώνης Μπέζας. Λύση άμεση δεν φαίνεται ορατή αφού το ποσό του χρέους είναι τεράστιο, οπότε οι ελπίδες των παραγωγών συγκεντρώνονται στην πολιτική λύση του ζητήματος, θεωρώντας πως ο διακανονισμός των 700.000+ ευρώ, θα δώσει έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

In this article

Join the Conversation