Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου: Εκλογική διακήρυξη

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, σε όσους βρίσκονται στην ανεργία, στην φτωχή αγροτιά, στους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους, στους νέους του Δήμου μας. Η καθημερινότητα της λαϊκής πλειοψηφίας καθορίζεται από...

Να σταλεί σαφές μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να καταψηφιστούν οι κυβερνητικές συνιστώσες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μην πέσουμε στην παγίδα των πολιτικών μορφωμάτων που παρουσιάζονται σαν «καινούρια» αλλά είναι φτιαγμένα με παλιά υλικά όπως κι αν λέγονται (ποτάμια ή ελιές) είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό είτε σε δημοτικό επίπεδο.

Δεν πρέπει να γίνουμε μέτοχοι στο καινούριο δικομματισμό που στήνουν με την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, που μεγάλωσε με παλιά (διε)φθαρμένα υλικά και τον χαρακτηρίζει ο καιροσκοπισμός. Σπέρνει αυταπάτες για λύσεις χωρίς αγώνες και διατυμπανίζει απόψεις ότι μπορεί η ΕΕ να αλλάξει προς το συμφέρον των εργαζομένων (!!!!) μόνο και μόνο για ανέλθει στην εξουσία και να εφαρμόσει την ίδια πολιτική με άλλο περιτύλιγμα. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η «Ενωτική Κίνηση» που ξεκίνησε ως ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ για να εξελιχθεί σ’ ένα αντάμωμα αντιμνημονιακών -μνημονιακών και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων».

Η κατάσταση στο Δήμο μας και η δράση- στάση των άλλων δυνάμεων…
Η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα και το Δήμο μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Γι΄ αυτό το αποτέλεσμα όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είναι συνυπεύθυνοι.
    Παρ ’όλες τις φιέστες, της νυν Δημάρχου, ΙΚΑ, ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, νυχτερινό σχολείο, μας άφησαν… ενώ το Κέντρο Υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται.
    Παρ ’όλα τα δεκάδες «εργάκια» της τελευταίας «προεκλογικής» στιγμής οι δρόμοι μας θυμίζουν ελβετικό τυρί, όσο για τους αγροτικούς δρόμους… τα λόγια είναι περιττά.
    Παρ’ όλα τα παχιά λόγια (των προηγουμένων δημάρχων και κυρίως της νυν) για αξιοποίηση της κατασκήνωσης, ο χώρος παραμένει μνημείο εγκατάλειψης όπως και τα σφαγεία.
    Παρ’ όλα τα καλλικρατικά σχέδια, οι κτηνοτρόφοι του δήμου μας αντιμετωπίζουν άλυτα ζητήματα σχετικά με τους βοσκότοπους άλλων τοπικών κοινοτήτων.
    Παρ’ όλο το «όραμα προσανατολισμού» προς τον πρωτόγεννη τομέα (με το 80% του κάμπου ακαλλιέργητο ως συνέπεια της ΚΑΠ), οι βασικές αγροτικές υποδομές είναι έννοια άγνωστη, το πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ δραματικό, ενώ είναι καθεστώς αγρότες- κτηνοτρόφοι να εκβιάζονται από αγροτο-σωτήρες που μάλιστα θέλουν να γίνουν οι αυριανοί δήμαρχοι…
    Παρ’ όλο τον «άνεμο ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και νοικοκυρέματος» πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αποχέτευση και την ύδρευση με τρανό παράδειγμα την μη αντικατάσταση αγωγών ύδατος αμιάντου.
Για όλα τα παραπάνω οι δημοτικές αρχές του ΟΡΑΜΑτος δεν αντέδρασαν, δεν διεκδίκησαν. Αντιθέτως, αποποιούνται τις ευθύνες τους και εξακολουθούν να έχουν ως ευαγγέλιο τους τη διαχείριση της μιζέριας και της εξαθλίωσης. Στο ίδιο μοτίβο και οι «Ενωτικοί» τη στιγμή μάλιστα που πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι τους είναι χρόνια «επαγγελματίες» σύμβουλοι και έχουν βρεθεί πολλές φορές στην συμπολίτευση… και να μην ξεχνάμε ότι άλλοι αυτοί ΟΡΑΜΑτιστές και ΕΝΩΤΙΚΟΙ (όπως και να λέγονταν στο παρελθόν)…
•    Μαζί υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις μέσα από τα κόμματα τους.
•    Μαζί συμφώνησαν στον «Καλλικράτη».
•    Κανένας τους δεν αντέδρασε στην μείωση (60%) της χρηματοδότησης της Τ.Δ. απ’το κράτος
•    Ασπάζονται τα «εικονίσματα» της ΕΕ, του Μάαστριχτ, της Κ.Α.Π, της Ο.Ν.Ε.
•    Αποδέχτηκαν και αποδέχονται τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
•    Αποδέχονται την ιδιωτική δραστηριότητα στα κοινωνικά αγαθά.
Και έρχονται σήμερα και πάλι σαν… ξαναζεσταμένο φαγητό να παρουσιαστούν σαν «ανένταχτοι», «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «άφθαρτοι», να αποκηρύξουν το πολιτικό τους παρελθόν μέχρι βέβαια να απομακρυνθούμε από τις κάλπες, γιατί ως γνωστόν… «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης».

Το νέο μπορεί να γεννηθεί…
Τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τη γνωρίζεις από τη στάση και τη δράση της μέχρι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, την περιφέρεια, την κοινωνία. Φέραμε δεκάδες προτάσεις σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς όμως έμειναν στα χαρτιά αφού στόχευαν στην ανακούφιση του λαού!!! Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε:
    Μη επιτρέποντας να περικόπτονται πόροι που πρέπει να δίνονται στο δήμο, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα παλέψουμε για την σταδιακή κατάργηση των ανταποδοτικών τελών σε καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, με πρώτο βήμα την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες (άνεργους και ανασφάλιστους).
    Διεκδικώντας τα χρήματα που μας ανήκουν από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, με προσανατολισμό στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων (αντιπλημμυρικά έργα, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία).
    Αντιπαλεύοντας τις ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, πράσινο, υδάτινο δυναμικό, κοινωνικές υπηρεσίες (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, αθλητισμό- πολιτισμό).
    Προωθώντας αποφασιστικές δράσεις ενίσχυσης των φτωχών αγροτών και μικροεπαγγελματιών.
    Απαιτώντας στελεχωμένες υπηρεσίες με προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας, κοντά στις ανάγκες των εργαζομένων των φτωχών επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών , της νεολαίας, των νέων ζευγαριών, της γυναίκας.
    Πρωτοστατώντας για αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με προτεραιότητα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα δώσουμε τη μάχη για να μην αποδυναμωθεί άλλο το Κέντρο Υγείας και για να επανδρωθεί με προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.
    Διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, με σύγχρονα κτίρια, με θέρμανση, εργαστήρια, γυμναστήρια, πολιτιστικούς χώρους. Θα δώσουμε τη μάχη δίπλα στους εκπαιδευτικούς κατά της λεγόμενης «αξιολόγησης» και δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν κι άλλα σχολεία (απειλούνται Γυμνάσιο Νεράιδας, Γυμνάσιο Γαρδικίου, ΕΠΑΛ Παραμυθιάς).
    Απαιτώντας αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις ανοικτές και δωρεάν στους νέους και όχι μόνο, για την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και πολιτισμού μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα απαιτήσουμε την ανακαίνιση των ανοιχτών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε «μαύρα χάλια» και την καλύτερη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Παραμυθιάς καθώς και την ανακαίνιση και δημιουργία παιδικών χαρών.
    Προωθώντας σχέδιο πόλης με γνώμονα την προστασία των ελεύθερων χώρων, την δημιουργία των κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, με πλήρη υποδομή όμβριων, ακαθάρτων, ύδρευσης και ενέργειας.
Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν σηκώνει ερμηνείες διαχείρισης και αλλαγής προσώπων αλλά ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Με ψήφο στο ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στη Λαϊκής Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμο και τη δική σου συμμετοχή, θα θεριεύσει η δύναμη του αγώνα.

In this article

Join the Conversation