Η Λαϊκή Συσπείρωση για το αποτέλεσμα των εκλογών

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση ευχαριστούμε θερμά τους συνδημότες μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που μας άκουσαν και μας έκαναν καλόπιστη κριτική...

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση ευχαριστούμε θερμά τους συνδημότες μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που μας άκουσαν και μας έκαναν καλόπιστη κριτική παρότι δεν έκαναν το βήμα να μας ψηφίσουν.

Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, καταφέραμε να συγκρατήσουμε τις δυνάμεις μας σε απόλυτους αριθμούς και να επιτύχουμε μια μικρή αύξηση σε ποσοστό στις Δημοτικές Εκλογές, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακών Εκλογών κινηθήκαμε κοντά στο 9%(!) κατακτώντας υψηλά ποσοστά σε πολλά εκλογικά τμήματα.

Στατιστικά είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε ότι καταφέραμε εντός της πόλης της Παραμυθιάς να ξεπεράσουμε το 10% σε αντίθεση με την περιφέρεια του δήμου μας που τα ποσοστά μας ήταν σημαντικά κατώτερα. Αυτές οι επιδόσεις καταδεικνύουν ότι οι πολιτικές, και όχι μόνο, πιέσεις, η «οικογενειακή υποχρέωση», το ρουσφετάκι είχαν περισσότερο πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσουν στους μικρότερους οικισμούς του δήμου μας. Αυτή μας η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από τα πολύ μεγαλύτερα ποσοστά που έλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφέρεια Ηπείρου στις ίδιες περιοχές.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε στο λαό του δήμου μας ότι θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης της πάλης και της συγκρότησης μια λαϊκής- εργατικής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί που η χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της:
– Στους χώρους δουλειάς που η αυταρχικότητα ενισχύεται, η μαύρη εργασία γιγαντώνεται και η απειλή της απόλυσης έχει γίνει καθεστώς.
– Στις γειτονιές και τα χωριά που μαστίζονται από την ανεργία με το μεγαλύτερο κομμάτι των ανέργων να είναι νέοι και νέες.
– Στο πλάι των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη νέα ΚΑΠ, το ξεπούλημα της Δωδώνης και την έλλειψη βασικών υποδομών.
– Στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων που ειδικά φέτος πέρα από τα χαράτσια και την δραματική πτώση του τζίρου λόγω καπιταλιστικής κρίσης θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δυσβάσταχτη φορολογία (26% συν 55% προκαταβολή) από το πρώτο ευρώ!
– Στα σχολεία που μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης κατηγοριοποιούνται πετώντας χιλιάδες παιδιά στην ψευτοκατάρτιση και εκπαιδευτικούς στην κόλαση της ανεργίας.
– Στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που αποδυναμώνονται αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Τέλος, θα πρωτοτυπήσουμε και δεν θα συγχαρούμε το συνδυασμό ΟΡΑΜΑ για την επανεκλογή του στο Δήμο μας «όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός» και αυτό όχι επειδή είμαστε αγενείς, αλλά διότι έχουμε την άποψη ότι η επανεκλογή μιας δημοτικής αρχής «διαχείρισης της μιζέριας» δεν είναι λόγος ούτε για πανηγύρια ούτε για συγχαρητήρια. Ο λαός του δήμου μας δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από τη νέα δημοτική αρχή ούτε από την «αξιωματική αντιπολίτευση» γιατί όλοι μας γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά εφάρμοσαν κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ.

Ο λαός θα μπορέσει πραγματικά να πανηγυρίσει και να ανασάνει μόνο όταν θα οργανωθεί και θα πάρει την τύχη στα δικά του χέρια. Ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση είναι και στήριξη στο ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

In this article

Join the Conversation