Συνάντηση ΤΟΕΒ και παραγωγών αύριο στην Παραμυθιά, στον απόηχο της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Τα προβλήματα του ΤΟΕΒ θα είναι το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Παραμυθιά στο Θέατρο Καρκαμίσι και μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς...

Τα προβλήματα του ΤΟΕΒ θα είναι το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Παραμυθιά στο Θέατρο Καρκαμίσι και μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και με την συμμετοχή παραγωγών του κάμπου της Παραμυθιάς.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα την μη άρδευση των αγροτεμαχίων του κάμπου της Παραμυθιάς.

Υπενθυμίζουμε πως τα χρέη του ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι απλήρωτοι λογαριασμοί των παραγωγών προς τον ΤΟΕΒ ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, με το ποσό αυτό από μόνο του αδυνατεί να καλύψει το συνολικό χρέος του οργανισμού προς την ΔΕΗ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΤΟΕΒ προχώρησε στην πληρωμή ενός μικρού μέρους του χρέους προς την ΔΕΗ (26.000 ευρώ), ελπίζοντας πως στην επανασύνδεση του ρεύματος. Όπως έχουμε ξανααναφέρει, λύση άμεση δεν φαίνεται ορατή αφού το ποσό του χρέους είναι τεράστιο, οπότε οι ελπίδες των παραγωγών συγκεντρώνονται στην πολιτική λύση του ζητήματος, θεωρώντας πως ο διακανονισμός των 700.000+ ευρώ, θα δώσει έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Στ. Αναστασίου (φωτογραφία), έχει επικοινωνήσει με τον Δήμο την Περιφέρεια καθώς και με τον υφυπουργό υγείας Αντώνη Μπέζα, αναζητώντας λύση έστω και στην ύστατη στιγμή.

In this article

Join the Conversation