Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Σουλίου…

Γράφει ο Πέτρος Χρήστου Από τους τρεις δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν κέρδισε κανέναν. Επίσης σε σύνολο 27 δημοτικών συμβούλων στο...

5. Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν διπλοπρόσωπη. Δηλαδή όποτε θέλουμε είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβουμε στις εκλογές και όποτε θέλουμε όχι, για να συμπληρώσει το συνδυασμό, παραγκωνίζοντας οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό και η τοπική κοινωνία τον τιμώρησε.

6. Την όλη κατάσταση βάρυνε και η εκπροσώπηση στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Πλειοψηφικά μία οικογενειακή και φιλική παρέα του αντιπεριφερειάρχη.

7. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και το υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο του χρεώθηκε την αρνητική εικόνα την οποία αποπνέει η Ε.Α.Σ. (υψηλοί μισθοί σε περίοδο μνημονίων, απολύσεις, κτλ). Είναι ακατανόητο γιατί ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει θέση στα όσα του καταλογίζει η κοινωνία, τα οποία άμεσα πλέον του τα χρεώνει και τον φθείρει.

Στις αυτοδιοικητικές, αλλά και στις περιφερειακές εκλογές καταδικάστηκαν παλαιοκομματικές διαδικασίες, πρακτικές και συμπεριφορές οι οποίες ενυπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και το έλλειμμα πολιτικής ευθυκρισίας, της ανάληψης ευθυνών για το αποτέλεσμα, καθώς μετέπειτα αναλώνονται σε γενικολογίες και περιαυτολογίες γι’  αυτό.
Καταδικάστηκε η ανοργανωσιά, η τσαπατσουλιά και η έλλειψη πολιτικού στοχασμού. Καταδικάστηκε η έλλειψη προγράμματος και θέσεων. Καταδικάστηκε η παλιά αριστερά. Μια τέτοια αριστερά αδυνατεί να προσφέρει και ως αντιπολίτευση.

Υ.Σ. Σε επίπεδο Θεσπρωτίας, καταγράφηκε μεγάλο έλλειμμα προσωπικής αποδοχής, σε σημείο ώστε πλέον να μην υπάρχει, σύμφωνα με την ψήφο προτίμησης στις εκλογές, πρόσωπο για υποψήφιος βουλευτής. Είναι το επόμενο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα: ξανά θα υπάρξει παραγκωνισμός και διαξιφισμοί γιατί βγαίνει ένας βουλευτής και όποιος επικρατήσει στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις ή θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Θεσπρωτία ένας, στο πρόσωπο του οποίου θα αποτυπώνονται όλα εκείνα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της πολιτικής και της αριστεράς, της αναζήτησης και της δημοκρατικής έκφρασης, των νέων αναγκών και των προταγμάτων για τη Θεσπρωτία των επόμενων δεκαετιών;

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!