Μυρτώ Λύκα: Την διαχείριση των πληθυσμών των λύκων την δώσανε σε ΜΚΟ +ΒΙΝΤΕΟ

Στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων αναφέρθηκε η Μυρτώ Λύκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Epirus Tv και στην εκπομπή «Η ώρα της...

Στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των πληθυσμών των λύκων αναφέρθηκε η Μυρτώ Λύκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Epirus Tv και στην εκπομπή «Η ώρα της Ηπείρου» με την Ελενα Χριστοφορίδου την Παρασκευή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις πολλές και συνεχόμενες επιθέσεις λύκων σε παραγωγικά ζώα και κυνηγόσκυλα που έχουν φέρει στα όρια της απόγνωσης τους κτηνοτρόφους και τους κυνηγούς. Σε σχετικό ψήφισμα το οποίο υπογράφουν η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και η Συνομοσπονδία Κυνηγών Ελλάδος, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί καλούν τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες διαχείρισης του λύκου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση: «Όχι, το πρόβλημα δεν είναι ο λύκος. Όχι, ο λύκος δεν είναι εχθρός μας. Χρόνια τώρα μοιραζόμαστε μαζί του τα Ελληνικά βουνά και το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα σας. Η λανθασμένη διαχείριση είναι το πρόβλημα.

Το βλέπουμε, το ζούμε και νοιώθουμε την ανάγκη να το πούμε, να σας δείξουμε το λάθος, όσο υπάρχει, ακόμα, δρόμος επιστροφής». Και προσθέτει: «Σε μια χώρα που έχει άρτια επανδρωμένες, με άρτια καταρτισμένο (και σε κάποιες περιπτώσεις υπεράριθμο) προσωπικό υπηρεσίες, η διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος έχει ανατεθεί σε ιδιώτες! Έχουμε Δασική Υπηρεσία, Κτηνιατρική Υπηρεσία, έχουμε Δασαρχεία, έχουμε λαμπρά πανεπιστήμια, όμως τον λύκο τον πετάξατε στα χέρια των ΜΚΟ».

Απο agrotypos.gr και Farmers tv

In this article

Join the Conversation