Εύκολα τον Αίαντα Περιβλέπτου με 78-64

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Μια ακόμη σημαντική νίκη με 78-64 πρόσθεσε η ΚΑΕ Παραμυθιά στο ενεργητικό της, ύστερα απο το νικητήριο αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο την μαχητική ομάδα του Αίαντα Περιβλέπτου της Κόνιτσας. Η Παραμυθιά με την νίκη αυτή έφτασε στις τρεις και ατενίζει με περισσότερη σιγουριά τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλό ρυθμό και υψηλό σκορ και απο τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχος να φανερώνουν την καλή τους διάθεση και να βγάζουν πολύ ενέργεια στο παρκέ.Οι φιλοξενούμενοι απο την άλλη δεν παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα το ματς και με κύριο χαρακτηριστικο τα μεγάλα κορμία και τα επιθετικά ριμπάουντ, έμειναν κοντά στο σκορ. Το πρώτο δεκαλεπτο έλειξε με το ευρή 24-19 υπέρ της Παραμυθιάς ενώ η συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στους λιγοστούς φιλάθλους να απολαύσουν πολλά τρίποντα και γρήγορες επιθέσεις. Αυτό ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό που έκρινε τον αγώνα και έδωσε στην Παραμυθιά την ευκαιρία να σκοράρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό χάρη στα γρήγορα πόδια των νεαρότερων παιχτών της σε σχέση με του φιλοξενούμενους. Το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 44-32 με διψήφια διαφορά για την Παραμυθιά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Κόνιτσας βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα με την οποία η Παραμυθιά μπήκε στον αγώνα και να καταφέρει να μειώσει σταδιακά την διαφορά στους 5 πόντους χάρη στην κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ και ορισμένα σημαντικά τρίποντα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε το ίδιο δυνατά, με την Παραμυθιά να προσπαθεί να ξεφύγει στο σκορ χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν διάθεση να τα παρατήσουν. Η διαφορά παρέμενε σε μικρά επίπεδα χωρίς όμως από την άλλη η ομάδα του Αϊαντα να μπορέσει να προσπεράσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο μέχρι το 37’ λεπτό όπου έκαναν για άλλη μια φορά την εμφάνιση τους οι παράλογες αποφάσεις των διαιτητών, που τείνουν να εξελιχθούν εφέτος στον αρνητικό πρωταγωνιστή της διοργάνωσης. Με συνεχόμενες λανθασμένες υποδείξεις,εκατέρωθεν τεχνικές ποινές και αποβολές από τον πάγκο κατάφεραν να χαλάσουν το αθλητικό κλίμα και να δημιουργήσουν ένα χάος στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαμαρτυρίες τόσο των γηπεδούχων οσο και τον φιλοξενούμενων ήταν διαρκής, η ένταση μεγάλη με αποτέλεσμα να μην παιχτεί μπάσκετ για το υπόλοιπο του αγώνα έως και την λήξη του.

Τελικά η Παραμυθιά κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά και να επικρατήσει με 78-64.

Πρώτος σκόρερ ο Αθανασίου που πέτυχε 24 πόντους με τον Κούρτη να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι σκοράροντας 4 τρίποντα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:24-19,44-32,55-49,78-64

ΔΙΑΤΗΤΕΣ:Δημητράκας-Ηλιάδης

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ(ΚΩΣΤΙΔΗΣ Π.): Ανδρέου 5(1),Αθανασίου 24(2),Βάτσιος 12(1),Λατσός 8(1),Στεργιου 9(2),Πάκος-Τσιάνης ,Σιούτης ,Ρεσβάνης 6,Γούσιας ,Κούρτης 14(4).

ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ(ΤΣΙΑΛΑΜΑΜΗΣ Θ.): Κόκοτος 1,Τσιμπούκας 7(2),Γόγολος, Κλούρας 3,Αθανασίου 12(2),Παππάς 9(1),Βλάχος 6(2), Ντάμας 13,Κυρούσης ,Σιουμάλας 13(1). Επόμενος αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς εκτός έδρας την Κυριακή 9/12 στην Κέρκυρα με αντίπαλο την ομάδα Α.Ο. Αλυκών

In this article

Join the Conversation