Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ηλία Κουτσή για την κατασκευή γηροκομείου & την παραχώρηση του οικοτροφείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαχρονικά, σθεναρά και επιτακτικά έχει στο πρόγραμμά της την ανάγκη της δημιουργίας γηροκομείου, είτε παραχωρηθεί είτε όχι το οικοτροφείο.

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει εκ νέο το διαχρονικό θέμα της ανάγκης δημιουργίας Γηροκομείου μέσω και της παραχώρησης του Οικοτροφείου αξίζει να κάνουμε κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις ως προς το ιστορικό της περίπτωσης αυτής.

Σε συνάντηση έτερου υποψηφίου δημάρχου με το Μητροπολίτη, στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι «ποτέ μέχρι στιγμής δεν υπήρχε γραπτή επίσημη πρόταση από καμιά Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση του οικοτροφείου».

Θα θέλαμε λοιπόν να φρεσκάρουμε τη μνήμη των συνδημοτών μας θυμίζοντας ότι το 2004 το θέμα του Γηροκομείου και της παραχώρησης του οικοτροφείου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από πρόταση της παράταξής μας (τότε είχε το όνομα «Δημοτική Συνεργασία»).

Η πρόταση μας εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εξουσιοδοτήθηκε ο τότε Δήμαρχος του «Καποδιστριακού» Δήμου Παραμυθιάς να επισκεφτεί και να μεταφέρει την απόφαση στον Μητροπολίτη. Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μητρόπολη δεν παραχωρεί το κτίριο και έκτοτε καμία άλλη Δημοτική αρχή δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια, παρότι η απόφαση έβαζε ζήτημα διεκδίκησης του χώρου.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων όσο για την πρότασή μας που συζητήθηκε και εγκρίθηκε μπορείτε να τη διαβάσετε στο σύνδεσμο: http://www.paramythia-online.gr/16292/i-laiki-syspeirosi-gia-to-oikotrofeio-paramythias.

Όπως και να χει η Λαϊκή Συσπείρωση διαχρονικά, σθεναρά και επιτακτικά έχει στο πρόγραμμά της την ανάγκη της δημιουργίας γηροκομείου, είτε παραχωρηθεί είτε όχι το οικοτροφείο. Το γηροκομείο θα πρέπει να είναι δημοτικό, υπό κρατική μέριμνα, και πλήρως στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

ΥΓ. όσο για τα ζητήματα περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοτροφείου που πάλι ανέκυψαν τελευταία θα δανειστούμε την ρήση του σοφού λαού «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»…

In this article

Join the Conversation