ΒΙΝΤΕΟ: “Δύναμη Ελπίδας” το όνομα του συνδυασμού του Νίκου Γώγου. Οι 15 πρώτοι υποψήφιοι.

Τι ανέφερε στην ομιλία του.

Την παρουσίαση του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού του καθώς και τους 15 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Καρακαμίσι, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νίκος Γώγος.

Για τον Νίκο Γώγο μίλησε ο Χαράλαμπος Μηλιώνης καθηγητής της Παθολογικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ιατρός παθολογίας του νοσοκομείου Ιωαννίνων.

“Σήμερα εδώ από την Παραμυθιά μας το κέντρο του δήμου μας ξεκινάμε τον αγώνα για το αυτονόητο, με όραμα, νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και κυρίως με συμπαραστάτες όλους εσάς” ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, ο οποίος περιέγραψε τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος του συνδυασμού του, με τον οποίο θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Θα δώσουμε την μάχη για τις προκλήσεις του μέλλοντος, για όλα όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε” σημείωσε ο Νίκος Γώγος, ο οποίος τόνισε πως “κάνουμε μια νέα αρχή, για την πραγματική αναγέννηση και προκοπή του τόπου, χωρίς συμβιβασμούς που θα στηρίζεται στις πραγματικές αρχές και άξιες μας με επίκεντρο τον πολίτη και την βελτίωση της καθημερινότητας.”

Αναφερόμενος στο χρέος τόσο της παράταξης όσο και των δημοτών, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε “Έχουμε καθήκον να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει και πρέπει να δράσουμε εμείς οι ίδιοι ώστε να πετύχουμε την αλλαγή που επιθυμούμε. Επίσης χρέος μας είναι να διατηρήσουμε όσα θετικά βήματα έχουν γίνει και αυτήν την αναγέννηση θα την πετύχουμε με δουλειά, δουλειά, δουλειά. Καταγράφουμε όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες. Καθόμαστε γύρο από ένα τραπέζι, αναλύουμε τα δεδομένα, ζητάμε την συνδρομή των ανθρώπων που έχουν γνώση του θέματος, τις επεξεργαζόμαστε ως ομάδα και μαζί με τους συμπολίτες μας προχωρούμε στην κατάρτιση των προτάσεων”

Ο Νίκος Γώγος μίλησε για την περιοχή και την τουριστική ανάπτυξη συνδυάζοντας όπως ανέφερε την Παραμυθιά τον Αχέροντα το Σούλι, τον Καλαμά και ορεινό όγκο, με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος άλλα και τις πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Παραμυθιάς και των μνημείων του δήμου.

“Έχουμε να μάθουμε πολλά από τους θριάμβους της περιοχής άλλα και από τις ήττες. Τα χρόνια αυτά μας άφησαν 2 παρακαταθήκες, να ταυτίσουμε την πρόοδο με το συμφέρον των πολλών και να αλλάζομε μετόπι ώστε να συμπορευόμαστε με τις προκλήσεις των καιρών. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν και είναι ευκαιρία να χαράξουμε όλοι μαζί το κοινό μέλλον των πολιτών του δήμου Σουλίου” τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γώγος, για το παρελθόν άλλα και το μέλλον της περιοχής.

Για το ανθρώπινο δυναμικό του συνδυασμού, ανέφερε πως το νέο που θα προσφέρει στην κοινωνία, ειναι οι νέες ιδέες και τα νέα καθαρά πρόσωπα που έχουν την δύναμη να προσφέρουν γιατί ξέρουν να δουλεύουν, χωρίς κομματική μήτρα, ελεύθεροι από διαπλεκόμενα δεσμά και στους μονούς που υπακούν είναι οι δημότες.

Για τον νέο δήμο, σημείωσε πως όραμα είναι η νέα δημοτική αρχή να στηρίζει τους δημότες, να σπάσει τα στεγανά του ιδιοτελούς συμφέροντος και των εξαρτήσεων του παρελθόντος, να ανοίξει νέους ορίζοντες και να φέρει το οξυγόνο της ανανέωσης. “Ο τόπος χρειάζεται μια νέα δυναμική συμπόρευση που μας κάνει ξανά όλους περήφανους. Οχι άλλα ψέματα. Οι συμπολίτες μας θέλουν αλήθειες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου.

Για το όνομα του σύνδεσμοι “Δύναμη Ελπίδας”, ανέφερε πως σηματοδοτεί τον ρόλο της δημοτικής παράταξης, που θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία και τις νέες ιδέες, που θα ενώσει τους δημότες και θα τους ενεργοποιήσει να γράψουν μαζί με τον συνδυασμό τις νέες σελίδες της νέας περιόδου. Tο λογότυπο περιλαμβάνει το περιστέρι ως σύμβολο ελπίδας, το γραμμα Δ από την λέξη δύναμη με σαφή αναφορά και στα βουνά του τόπου, καθώς και τον ήλιο ως συμβολο ανανέωσης και ενός νέου δυναμικού ξεκινήματος.

Οι 15 πρώτοι του συνδυασμού:
Θωμάς Αποστόλου
Σπύρος Βασιλείου
Ευτυχία Γκοντόρα Γκάτζια
Δημήτρης Ιωάννου
Μιχάλης Κωσταράς
Κώστας Λαμπρούσης
Βαγγέλης Λέκκας
Ελπίδα Μαργαρίτη
Δημήτρης Παναγιώτου
Χαράλαμπος Παντελής
Ηλίας Σάσης
Δονάτος Σοφίας
Σωτήρης Σταυράτης
Θοδωρής Τομαράς
Χρυσούλα Τσίτσιου

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκδήλωση:

In this article

Join the Conversation