Στο Προδρόμι ο Ηλίας Κουτσής

Δελτίο Τύπου

Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση για τις εκλογές πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη ταβέρνα «Πανόραμα» στο Προδρόμι το Σάββατο το βράδυ. Στη εκδήλωση που παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής ενώ παραβρέθηκαν πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Ηλίας Κουτσής στην ομιλία του στάθηκε αρχικά στο θέμα του πρωτογεννούς τομέα παραγωγής και της κατάστασης που επικρατεί στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα που αντανακλούν όλες τα δυσμενείς εξελίξεις που έχουν δρομολογήσει οι ευρωενωσιακές και εγχώριες πολιτικές. Αναφέρθηκε στα ζητήματα της δραματικής συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, στο θέμα του ΤΟΕΒ, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση των νέων.

Ειδικά για το φλέγον θέμα του ΤΟΕΒ ενημέρωσε (αν και ήταν γνωστό στο ακροατήριο) ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ήδη εδώ και 6 μήνες το έχουν ανοίξει με στοιχεία, προειδοποιώντας για τις δυσμενείς εξελίξεις στον κάμπο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και φυσικά συνδέονται με την ευρύτερη πολιτική και οικονομική κατάσταση: το αίτημα για την κατασκευή γηροκομείου (κάτι που μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ δεν θυμούνται μόνο προεκλογικά), τις ελλείψεις υποδομών, τους μνημονιακούς μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη Ι» που όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι βλέπουν σαν μια «ευκαιρία».

Επισήμανε ότι και οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι θυμήθηκαν, στα πολυτελή τους προγράμματά, να προτείνουν μια σειρά από παρεμβάσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές, όταν πολλές από αυτές τις παρεμβάσεις ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση τις έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ολόκληρη την τετραετία.

Οι προτάσεις αυτές έμειναν προτάσεις διότι στόχευαν στην ανακούφιση του λαού.
Κάλεσε τους παριστάμενους να μην δώσουν άλλη ευκαιρία σε όλους αυτούς τους τοπικούς και κεντρικούς «άρχοντες» που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, του μικρομεσαίους επαγγελματίες και να σκεφτούν πολιτικά σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται.

Κάλεσε επίσης να μελετήσουν τα άλλα 4 ψηφοδέλτια που είναι γεμάτα από νυν δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν κάτοικοι της περιοχής και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ακολούθησε μια πολύ ζωντανή, εποικοδομητική και αναλυτική συζήτηση με πολλούς κάτοικους να παίρνουν το λόγο.

In this article

Join the Conversation