Στο κέντρο υγείας η Ανεξάρτητη Κίνηση για την Παραμυθιά

Να γίνει πράξη η ολοκληρωμένη 24ωρη κάλυψη επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας

Ο συνδυασμός “Ανεξάρτητη Κίνηση για την Κοινότητα Παραμυθιάς” συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς του Δήμου. Τη Δευτέρα 20 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας της πόλης μας για να γνωριστούμε, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις λύσεις που προτείνονται σε θέματα παροχής υπηρεσιών υγείας όλων των κατοίκων της Παραμυθιάς.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φορείς, είναι η συζήτηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους.

Τα προβλήματα εστιάζονται λιγότερο στο κτιριακό της υπηρεσίας το οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά με τις τελευταίες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, και περισσότερο στις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού και στην κακή κατάσταση του ενός ασθενοφόρου που διαθέτει. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός της εξυπηρέτησης ανά διαστήματα μόνο των επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού, κάτι που ελπίζουμε.

Ειδική αναφορά έγινε στο στόχο να συσταθεί «Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς» που να στηρίζει το έργο του και να συμβάλλει στην αναβάθμισή του.

Παράλληλα εμείς, οι πολίτες, θα πρέπει «ως μια γροθιά» να το στηρίζουμε αλλά και να διεκδικήσουμε από τους αρμόδιους φορείς την επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό και την επάρκεια του σε σύγχρονο εξοπλισμό, με στόχο να γίνει πράξη η ολοκληρωμένη 24ωρη κάλυψη επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας του Δήμου μας.

Γιατί… όλοι μαζί μπορούμε!!!

In this article

Join the Conversation