Λαμπανίτσα | Εναλλακτικός εορτασμός του 15Αυγουστου στο ελατόδασος των 1.200 μ. υψόμετρο

Την Δευτέρα στον Παραπόταμο η παρουσίαση του βιβλίου "Λαμπανίτσα" και το διήμερο 14 & 15.08 ο εορτασμός του 15Αυγουστου με Κατασκήνωση, Πεζοπορία και το παραδοσιακό πανηγύρι

Η επόμενη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς. Ένας Νόστος προς την Γη των προγόνων μας. Αφετηρία την Δευτέρα 12/8 από την πλατεία του Παραποτάμου, του τόπου που δέχθηκε τους Λαμπανιτσιώτες πριν 75 χρόνια, οπού θα γεμίσει μνήμες του Χωριού, με την εκδήλωση για την παρουσίαση του Βιβλίου για την Λαμπανίτσα. Μια βραδιά γεμάτη ιστορία εικόνες και ακούσματα από το τόπο των Ελάτων, την Γη των Σιαρτζίδων.

Τετάρτη 14/8 επιστρέφουμε πια πίσω στην Λαμπανίτσα, να διασκεδάσουμε, να κατασκηνώσουμε κάτω από χίλια έλατα και εκατομμύρια αστέρια, αφού πρώτα περπατήσουμε και απολαύσουμε το Ηλιοβασίλεμα από το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα 1200 μέτρα.

Τη Πέμπτη 15/8 παρακολουθούμε με κατάνυξη, όπως έκαναν για εκατοντάδες χρόνια στο ίδιο μέρος οι πρόγονοί μας, την Θεία Ακολουθία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά μας περιμένει χορός τραγούδι και λαχταριστό φαγητό.

Καλώς να Ανταμωθούμε

In this article

Join the Conversation