Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ανοιχτή συνέλευση της Δ.Κ. Παραμυθιάς

Ανακοίνωση

Ως Λαϊκή Συσπείρωση συμμετείχαμε στην «1η Ανοιχτή Συνέλευση σε Δημόσια Συζήτηση» την οποία κάλεσε η Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς με τους Θοδωρή Μπρέστα και Σωτήρη Σπύρου. Φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρότι η συνέλευση αυτή έχει συμβουλευτικό ρόλο με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, θα πρέπει να αποκτήσει ουσιαστικά διεκδικητικό ρόλο διότι τα προβλήματα είναι πολλά και εκρηκτικά.

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα στην πόλη μας λόγω της υποχρηματοδότησης και μετάλλαξης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τοπική διοίκηση που έχει την υπογραφή όλων των τελευταίων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), συνεχώς διογκώνονται.

Τα θέματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποί μας συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

1. Πρέπει να μπει σε άμεση προτεραιότητα το ζήτημα των έντονων κτιριακών προβλημάτων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-ΓΕΛ και ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς αλλά και του προαυλίου του ΕΠΑΛ (που «βυθίζεται) και πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να πιέσει και η Δημοτική Κοινότητα. Όπως και στο θέμα του ουσιαστικού προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολείων αλλά και των δημοσίων κτιρίων.

2. Πρέπει επιτέλους να γίνει σοβαρή και εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη της Παραμυθιάς αλλά και με το ζήτημα των πεζοδρομίων. Αυτή η κουβέντα πρέπει να καταλήξει πριν ξεκινήσει η ανάπλαση του παλιού Δημοτικού Σχολείου διότι με το κλείσιμο του υπάρχοντος parking η κατάσταση θα γίνει ασφυκτική. Η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας για υπόγειο parking στο ανοιχτό θεατράκι μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να χρηματοδοτηθεί πλήρως από το δημόσιο, να μην γίνει άλλος ένας τρόπος φορο-αφαίμαξης των δημοτών μας (βλέπε αντίστοιχα πανάκριβα parking σε γειτονικές πόλεις) και να μην επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία της παιδικής χαράς, των νηπιαγωγείων και του υπαίθριου θεάτρου.

3. Πρέπει να λυθούν άμεσα προβλήματα που αφορούν την πόλη όπως κάλυψη «γυμνών» αγωγών ύδρευσης (το έχουμε ήδη ανοίξει εδώ και ένα χρόνο χωρίς καμία ενέργεια από τον δήμο), ορισμός σημείων συγκέντρωσης βαρέων και ογκωδών αντικειμένων (σήμερα ο καθένας πετάει ότι θέλει, όπου θέλει), κλάδεμα πεύκων που «αγκαλιάζουν» τις κολώνες της ΔΕΗ στο προαύλιο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου και αλλού, διευθέτηση των δεκάδων εναέριων καλωδίων οργανισμών κοινής ωφέλειας, αντιμετώπιση δυσοσμίας σε πολλά σημεία του υπάρχοντος αποχετευτικού- παντορροϊκου δικτύου (αρχή πεζόδρομου, έξω από ΕΛΤΑ, έξω από το Δημαρχείου και αλλού).

4. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα της υγιεινής και της ασφάλειας του Λαμπόβου αλλά και της χρήσης των ελευθέρων χώρων. Έχουμε εντοπίσει πολλά σοβαρά θέματα (τα καταθέσαμε και εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο).

5. Σε σχέση με την Παιδική Χαρά της Παραμυθιάς πρέπει να γίνεται πιο τακτικός καθαρισμός. Πολλές φορές μοιάζει με χωματερή. Επίσης χρειάζεται επίσης να μπει ένας μηχανισμός επαναφοράς- αυτόματου κλεισίματος της πόρτας ώστε να μην μπαίνουν το βράδυ σκυλιά και να γίνει άμεση τοποθέτηση πλέγματος στο κάγκελο που γειτνιάζει με το νηπιαγωγείο διότι συχνά πέφτουν αντικείμενα από την παιδική χαρά στο νηπιαγωγείο με κίνδυνο τραυματισμού των νηπίων μιας που το ύψος είναι μεγάλο (πάνω από τρία μέτρα).

In this article

Join the Conversation