«Tου Κουτρούλη ο Γάμος» σήμερα στο Θεατρο Κατασκήνωσης στην Παραμυθιά

Η Θερινή Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ», παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 21:15 στο θέατρο Κατασκήνωσης στην Παραμυθιά τη διαχρονική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή ...

Η Θερινή Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ», παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 21:15 στο θέατρο Κατασκήνωσης στην Παραμυθιά τη διαχρονική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή  «του Κουτρούλη ο Γάμος».

Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης ερωτεύεται την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με τη σειρά της, είναι ερωτευμένη με το νεαρό Λεωνίδα. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό, χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει, ως όρο για το γάμο, να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης, με τη  βοήθεια του πολυμήχανου υπηρέτη του αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο!…

Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η κοινωνικο-πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει, πια, και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει “εν πολλοίς” αλλάξει μέχρι σήμερα.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Παππά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γιωργίνας Παπαγεωργίου. Οι χορογραφίες του Χριστόφορου Κίσσα.

Παίζουν: Χρήστος Μπόσμος (Κουτρούλης), Θοδωρής Τσακτσίρας (Στροβίλης), Αγγελική Φάτσιου (Ανθούσα), Δημήτρης Κήττας (Λεωνίδας), Κωνσταντίνος Ρώσσης (κυρ-Σπύρος), Σταύρος Σταυρόπουλος (Δήμος Κλεφτοδήμος), Χριστόφορος Κίσσας (Μάκης Καρακίτρινος), Παναγιώτης Μακρής (Απολλωνίσκος), Χριστίνα Δάλλα (Αγγλία), Κατερίνα Τσολίγκα (Γαλλία), Βαρβάρα Βαράκα (Ρωσία), καθώς και οι Αγγελική Κουτσοθανάση, Λευτέρης Βανούσης, Κυριάκος Μαντζιάρας, Άγγελος Καίσαρης, Σπύρος Μπίλης, Ευγενία Λιούτα στο Χορό.

Θα παίξουν τη μουσική του έργου και θα τραγουδήσουν ζωντανά οι: Δημήτρης Παππάς (τραγούδι, κιθάρα), Χριστίνα Δάλλα (τραγούδι), Παναγιώτης Σιόγκας (κιθάρα), Θωμάς Μεντής (μπάσο), Σαράντης Δράμαλης (τρομπέτα και πλήκτρα), Μιχαήλ Παππάς (ντραμς).

Γενική είσοδος 5€.

In this article

Join the Conversation