Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή συντήρηση τους

Από την στιγμή που η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα πραγματοποιηθεί, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει βασικές πληροφορίες σχετικά με την απαραίτητη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Έτσι εξασφαλίζει και...

Από την στιγμή που η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα πραγματοποιηθεί, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει βασικές πληροφορίες σχετικά με την απαραίτητη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Έτσι εξασφαλίζει και την καλύτερη απόδοση του συστήματος με διάρκεια πολλών χρόνων.

Η εταιρεία CRONIUS συμβουλεύει! Ακολουθήστε τις συμβουλές της και δεν θα βρείτε χαμένοι:

1. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες φτάνουν την μέγιστη απόδοσή τους, δύο μέρες περίπου μετά την εγκατάστασή τους. Για αυτό συνίσταται να αποφεύγετε για αυτό το διάστημα την κατανάλωση του ζεστού νερού, ακόμα και αν έχει ήλιο.

2. Αν ο θερμοσίφωνάς σας λειτουργεί με αντιψυκτικό υγρό, δηλαδή είναι κλειστού κυκλώματος, πρέπει να ελέγχετε την στάθμη του υγρού, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και να συμπληρώνετε αν δείτε ότι η στάθμη του έχει κατέβει.

3. Σχετικά με το τζάμι του ηλιακού συλλέκτη, από την στιγμή που συσσωρεύεται πολύ σκόνη, είναι καλό να τον καθαρίζετε με λίγο νερό για την εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης, είναι σημαντικό σε περίπτωση που το τζάμι σπάσει, να το αντικαταστήσετε αμέσως για να αποφευχθεί μία μεγαλύτερη ζημιά στον ηλιακό σας συλλέκτη.

4. Αν λείπετε για μεγάλο διάστημα από το σπίτι σας τους θερινούς μήνες, καλό είναι να καλύψετε με ένα αδιαφανές κάλυμμα τους ηλιακούς συλλέκτες. Έτσι αποτρέπεται η εξάτμιση του αντιψυκτικού υγρού.

Μπορεί ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας, ανεξάρτητα από την τιμή του, να παρουσιάσει πρόβλημα στην λειτουργία του ήδη από τον πρώτο χρόνο, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε με αυστηρά κριτήρια την εταιρεία που θα σας εγκαταστήσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Είναι πολύ βασικό η εταιρεία να δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Εμπιστευθείτε την CRONIUS!

In this article

Join the Conversation