Το 1o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς τίμησε το Ολοκαύτωμα του Σουλίου

Ημέρα αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας, η σημερινή στο 1o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς … καθώς από σήμερα...

Ημέρα αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας, η σημερινή στο 1o Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς … καθώς από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη μικρή μας πόλη.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, που γίνεται κάθε χρόνο. Η ηρωική αυτή πράξη υμνήθηκε σε ποίημα και η σκηνή της ανατίναξης της αποθήκης στο Κούγκι, αποδόθηκε με γλαφυρό τρόπο στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη στα Γιάννενα.

Επειδή φέτος το ιστορικό αυτό γεγονός συνέπεσε χρονικά και με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε το μοναστήρι με χρήσιμα σκουπίδια.

Μια κατασκευή συμβολική, που αποδεικνύει την αγάπη μας όχι μόνο για το Φυσικό αλλά και για το Πολιτιστικό μας Περιβάλλον! Και του χρόνου με υγεία κι ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο για όλους μας!


In this article

Join the Conversation